"Soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz"

Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese'nin İskenderun'da şoförü tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin soruşturmanın sonuçlanmasını beklediklerini, şu aşamada herhangi bir yorum yapamayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 21:04
Abone Ol google-news

Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, Padovese'nin öldürülmesinin ardında kimlerin olduğuyla ilgili görüş belirtmesinin mümkün olmadığını belirterek, ''Bizler cinayetle ilgili soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Ortada somut delilller olmadığı müddetçe Vatikan'ın teoriler üretme gibi bir yükümlülüğü yoktur'' dedi.

Lombardi, Padovese'nin yarın Milano'da Duomo Katedrali'nde düzenlenecek cenaze ayiniyle uğurlanacağını hatırlatarak, ''Papa cenaze merasimi için Milano Başpiskoposu Kardinal Dionigi Tettamanzi'ye taziye mesajı gönderecek. Piskopos Padovese'nin ailesine ve üyesi olduğu Kapşonlu Küçük Kardeşler Tarikatı'nın yetkililerine de taziye mesajı yollanacak'' diye konuştu.

Lombardi, Milano'daki cenaze merasiminde Vatikan'ın, daha önce Türkiye'de Vatikan Büyükelçisi olarak görev yapan, 2004'te Padovese'ye piskoposluk unvanını verme merasimini icra eden Piskopos Edmond Farhat tarafından temsil edileceğini kaydetti.
63 yaşındaki Padovese, 2004'ten bu yana Papalık Anadolu Temsilcisi olarak görev yaptığı İskenderun'da şoförü Murat Altun tarafından 3 Haziranda bıçaklanarak öldürülmüştü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler