Eskişehir'de evleri su bastı

Eskişehir'de öğleden sonra etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde su baskını meydana geldi.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 06:07
Abone Ol google-news

Öğleden sonra başlayan sağanak yağış, özellikle Emek Mahallesi'nde etkili oldu. Mahallede çok sayıdaki ev ve iş yerini su bastı. Vatandaşlar, belediye ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla suları tahliye edebildi.

Emek Mahallesi'ndeki bazı cadde ve sokaklarda asfalt da zarar gördü. Sel suları, caddelerdeki asfaltı Ertaş Caddesi'ne taşırken caddede biriken asfalt parçaları trafiği olumsuz etkiledi. Emek Mahallesi'nin yukarı kesimlerindeki bazı dik sokaklarda ise park halindeki otomobiller sele kapılarak sürüklendi. Sağanak yağış rögarları da tıkadı. Şehir içi yollarda ulaşım güçlükle sağlandı.

Öte yandan tramvay güzergahı ve duraklarının sular altında kalması nedeniyle tramvay seferleri aksadı. Bazı vatandaşlar tramvay duraklarında mahsur kaldı. Tramvay yolcuları otobüslerle taşındı.

Ev ve iş yerlerini su basan yurttaşlar ise yerel yöneticilere tepki gösterdi. Her yağmurda aynı çileyi çektiklerini ifade eden vatandaşlar, ''Eskişehir'de alt yapı eksikliği var ama kimse ilgilenmiyor. Herkes reklam peşinde. 10 dakika yağan yağmurda bile evleri su basıyor. Önlem alınması için can kaybı mı yaşanması gerekiyor'' dediler.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler