Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, ormanları, sitleri ve tarım arazilerini "maden ocakları"na açan yasanın Meclis'ten geçmesini manşetine taşıdı. Hürriyet 'Lawrence'tan bu yana çok şey değişti' haberinde TESEV'in araştırmasının, Arap dünyasındaki Türkiye algısının önemli ölçüde değiştiğini ortaya koymasına yer verdi.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 06:21
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Kentsel darbe


Kamuoyunun “İsrail’in kınanması”yla ilgilendiği geçen hafta; ormanları, sitleri ve tarım arazilerini “maden ocakları”na açan yasa Meclis’ten geçti. Bu hafta da “kentsel rant”ların pazarlanmasını hedefleyen “kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanları”nı düzenleyen tasarı genel kurulda görüşülecek.


HÜRRİYET

Lawrence'tan bu yana çok şey değişti


'Eksen kayması' tartışmalarının yaşandığı şu günlerde TESEV'in araştırması, Arap dünyasındaki Türkiye algısının önemli ölçüde değiştiğini ortaya koydu.


MİLLİYET

Üniformasız harekat da şart


Terörle mücadelede etkin rol oynayacak Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın başına geçen Muammer Güler: "Psikolojik harekat üniformayla olmaz..."


VATAN

Maaşlar PKK'ya


PKK'nın gizli şehit örgütlenmesi KCK'ya yönelik iddianamede eski DTP'li belediye başkanlarının ilk iki maaşlarını örgüte verdikleri ve her ay düzenli para yardımı yaptıkları iddia ediliyor.


RADİKAL

Yalova örnek olacaktı bu gidişle Tuzla olacak


Yalova'da kurulan 'son model' tersanelerde de güvenlik eksikleri tespit edildi ama bakanlık raporu yazan iki müfettişi cezalandırdı... Ve bir işçi daha öldü...


AKŞAM

Üniversitede seçim yok


Yüksek öğrenimde devrim! Rektör seçimleri tarihe karışıyor. Her üniversite kendi mütevelli heyetini oluşturacak. Heyet, insan kaynakları departmanı gibi çalışıp doğru adayı bulacak.


SÖZCÜ

Milletin efendisine fırça!

AKP Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Yoldan başka ne yaptınız" diyen köylüye "Sende iş yoksa ben ne yapayım" cevabını verdi...


HABERTÜRK

Avrupa Birliği'ne ayetli sunum


Sağlık Bakanlığı yetkilisi, AB ve Asya'dan 22 ülkenin katıldığı toplantıda anne-çocuk ölümlerindeki düşüşü ayetlerle anlattı.


SABAH

'Türkiye, AB'ye ters düşmedi'


AB Genişleme Komiseri Füle, konuştu: Türkiye'nin adımları, üyelik süreciyle çelişmiyor.


POSTA

Mafya kurbanı


Marmaris Yacht Marin'in sahibi Bilgin Özkaynak'ın oğlu Demokan Özkaynak, festival için gittiği Fethiye Günlüklü Koyu'nda otel sahibi Burhan Ataalp tarafından öldürüldü. 'Mafya' olarak bilinen Burhan Ataalp, koydaki oteli yaptırırken çok sayıda ağaç kestiği için Demokan Özkaynak önderliğindeki çevreci grup tarafından protesto edilmişti.


BİRGÜN

CHP'de İstanbul'da büyük kapışma


Gürsel Tekin-Önder Sav çekişmesi İstanbul İl Başkanlığı mücadelesine damgasını vuracak. Başbakanlık için MYK üyesi Şimşek'in adı geçiyor.


TERCÜMAN

Ortadoğu'yu ayağa kaldıran iddia


İngiliz gazetesi Times, Suudi Arabistan'ın İran'ı vurması için İsrail'e hava sahasını kullandıracağını yazdı. Arap ülkeleri habere isyan etti.


YENİ ŞAFAK

Öyle bir çaktım ki Kemal Bey kıpırdayamaz


CHP'de ipleri elinde tutan Sav'ın, Tekincilere, "Kemal Bey, Gürsel'i istese de olmaz. Kemal Bey'in MYK'da etrafını öyle bir çaktım ki, kıpırdayamaz" dediği öğrenildi.


ZAMAN

Mahkeme, referandum sürecine müdahale edemez


'AB Anayasa Hukuk' kitabını yazan Prof. Kortmann'dan Zaman'a önemli açıklamalar: Mahkemenin Meclis'le referandum süreci arasında karar alması görülmüş şey değil. Bir yargıç kurulu siyasi konularda hüküm verirse yasamanın yerine geçmiş olur. Bu çok ürkütücü. Benzer tartışma Fransa'da oldu. Mahkeme 'yetkisizlik' kararı verdi. Reformun hayata geçmesi, Türkiye'nin demokrasi ve hukuk devletine yöneldiğini gösterecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler