Irak'ta sular durulmuyor

Irak'ta patlamalar durmuyor. Hemen hemen hergün meydana gelen saldırılarda, hayatlarını kaybeden sivillerin kanı bugünde durmadı. Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu sabah meydana gelen şiddet olaylarında en az 4 Iraklı asker hayatını kaybetti, 11'i yaralandı. Ayrıca, bugün Irak'ta meydana gelen diğer patlamalarda 2 sivil hayatını kaybetti ve çok sayıda yaralı var.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 09:04
Abone Ol google-news

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu sabah meydana gelen şiddet olaylarında en az 4 kişi hayatını kaybetii. Konuyla, ilgili açıklamalarda bulunan, Iraklı güvenlik yetkilileri, Bağdat'ın doğusundaki Mansur mahallesinde bir keskin nişancının ateşinde 2 Irak askerinin öldüğünü, başkentin güneyindeki Dura mahallesinde ise El Kaide'nin Irak'taki koluyla mücadele eden Sünni milis grubu Sahva üyesi 2 kişinin kimliği belirsiz silahlı kişilerin ateşinde öldüğünü belirtti. Olayda 11 kişi de yaralandı.

Öte yandan başkentte bu sabah 2 bombanın patladığı, ilk bombanın hedefinin bir polis devriyesi olduğu kaydedildi.

Güvenlik yetkilileri, Filistin Caddesi'nde yola yerleştirilen bombanın patlaması üzerine 5 siville 2 polisin yaralandığını, Bağdat'ın kuzeyindeki ikinci patlamada da 3 polisle bir sivilin yaralandığını açıkladı.

Ayrıca, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 kişi öldü. Polis, kentin Şiilerin çoğunlukta olduğu Bayaa bölgesinde düzenlenen saldırıda 2 sivilin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Saldırının yapıldığı aracın semtin işlek caddesinde park halinde olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler