"Küçük Tayyip"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Küçük Tayyip" tabirini kullandı. Böylece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Recep Bey" hitabına "Küçük Tayyip" eklendi.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 08:59
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce yaptığı yazılı açıklamada, "AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Salih Kapusuz, Erzurum'da katıldığı bir toplantıda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Kemal Efendi' diye hitap etmiş ve 'saygı gösterirsen saygı görürsün' demiştir. Yırtık ayakkabı giyen 'Küçük Tayyip' döneminden etrafı çevrili villalarda yaşayan, gemicilik sahibi, 7 yıldızlı otellerde tatil yapan 'Recep Bey' dönemine geçişi halka anlatamayanlar, bunların üzerini kapatmak için Genel Başkanımıza kendi akıllarınca 'Kemal Efendi' diye hitap ederek, milletimizin Genel Başkanımıza ve partimize olan ilgisini küçümseyeceklerini düşünüyorlar. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlüğünde 'efendi' sözcüğünün 'görgülü, nazik ve kibar' anlamı bulunmaktadır" dedi.


"Bakanlık düşüncesi nafile"

"Sayın Kılıçdaroğlu efendidir, efendiliği herkesçe bilinmektedir" diyen İnce, şöyle dedi:
"Ama kendisi milletin efendisi değil, millete hizmet etme derdindedir. Ayrıca Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, 'efendi' hitabından gocunmaz. Sayın Kapusuz bu hitabı millete efendilik taslamayan, çiftçiye 'ananı da al git' demeyen, talebini iletmeye çalışan yurttaşlarımıza 'yaygara yapma' diye bağırmayan Genel Başkanımızın efendiliğini, kibarlığını tescil etmek için kullandıysa sorun yok. Sayın Kapusuz, Genel Başkanımıza sataşarak, hep peşinde koştuğu Meclis Başkanlığı ve Bakanlık koltuğunu da elde edeceği düşüncesi ile nafile çabalar içine girmiştir."

CHP Grup Başkanvekili İnce, milletin AKP'ye bir daha iktidar yüzü göstermeyeceğini iddia ederek, "Milletimiz sakallı olup olmadıkları bile belli olmayanlara değil, kul hakkı yiyenlerden hesap soranlara saygı gösterir. O nedenle yolsuzlukların, usulsüzlüklerin üzerine giden, kul hakkı yiyenlerden hesap soran ve soracak olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın saygısına ihtiyacı yoktur" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler