Diyanet artık cemaati eğitecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, camilerin içini ilmi ve dini sohbet ortamına dönüştürmek amacıyla ''cami dersleri'' adı altında eğitim programı yaygınlaştıracaklarını belirterek, ''Sadece ezan vakti camiye gelip, namazı kılınca dağılan değil, kaynaşan, bütünleşen, namaz aralarında ilmi sohbetlerle bilgisini sürekli artıran bir cemaati arzuluyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 09:22
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Başkanlık olarak son yıllarda sosyal açılımlı din hizmetlerine büyük önem verdiklerini, cami dışına çıkarak, yaşlılardan, engellilere, gençlerden, kadınlara hatta hükümlülere kadar toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını hatırlattı.

Bunun yanında toplumun kaynaşma ve buluşma mekanı olan camileri daha verimli kullanmayı hedeflediklerini vurgulayan Bardakoğlu, ''Camilerimiz manevi, ahlaki ve ruhi bakımdan yüce değerlerle buluşma, onları kavrama ve iç dünyamıza indirme mekanlarıdır. Aynı zamanda kaynaşma, okuma ve öğrenme mekanlarıdır. Camileri sadece cemaatin vakit namazlarını kılıp dağılması için değil, çok daha geniş bir yelpaze için kullanmak zorundayız'' değerlendirmesinde bulundu.

Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Cami dersleri camiye gelen cemaatin namaz sonrası birkaç dua okuduktan sonra dağılmasını önleyen; birkaç ayetin açıklamasını, Peygamberimizin bir hadisini, öğüdünü, siyerden bir hadiseyi, Kur'an'dan bir kıssayı, peygamberler tarihinden bir olayı, ilmihal ve temel ahlak bilgilerini, insanımıza günümüzde ne lazımsa onu, bir program dahilinde parça parça veren bir büyük eğitimin adımlarıdır"


Cami Kur'an eğitimi

Cami derslerinin yanı sıra, Kur'an kurslarına düzenli gelme imkanı olmayanlar için de ''Cami Kur'an Eğitimi'' düzenlendiğini ve bunun mevzuatının çıktığını belirten Bardakoğlu, ''Kur'an'ı Kerim'i genç yaşta öğrenememiş, ama mutlaka öğrenme isteğinde olan insanımızın yanında olmak Kur'an-ı ve temel dini bilgileri öğretmek bizim ödevlerimiz arasındadır'' diye konuştu.

Camilerin bir okuma salonuna dönüşmesini, cami içlerinde okuma köşelerinin olmasını ve cemaate okuma alışkanlığı kazandırılmasını önemsediklerine dikkati çeken Bardakoğlu, gençler, aydınlar ve yetişkinlere yönelik hazırladıkları dini kitapların halkla buluşturulması için din görevlilerinden etkin çalışma istediğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler