"Türk halkının hafızası ile alay etmiştir''

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ''Başbakan Rize'de kullandığı sözler ile ya içinde bulunduğu psikolojik durumu dışa vurmuştur ya da Türk halkının hafızası ile alay etmiştir'' dedi.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 09:28
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rize'de yaptığı konuşmayla ilgili bazı soruları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Adama sorarlar, 2002 yılının şubat ayında AKP henüz kongresini yapmamışken Amerika'da özel temaslarda bulundunuz mu? Amerika'nın Irak'ı işgali için Türkiye'de sizin de taraf olduğunuz sivil bir darbe yapıldı mı?
Amerika'nın Irak'ı işgali sırasında Türkiye'de hükümet kimdi, başbakan kimdi? Amerika'nın Irak'ı işgali için hazırlanan ve TBMM tarafından reddedilen 1 Mart Tezkeresi hangi hükümet zamanında hazırlandı?
Irak'a Amerikan askerleri girerken Türkiye'nin lojistik desteği olmuş mudur, olmamış mıdır?
Irak'ta 1 milyon Müslüman öldürülürken hükümetin ve Başbakan'ın tepkisi ne olmuştur?
Irak'ta Ebu Garip hapishanesinde yapılan işkenceler kamuoyuna yansıdığında hükümet ve Başbakan tepki göstermiş midir?
Komşumuz Irak'ın işgali sırasında gözleri kör, kulakları sağır olan hükümet ve Başbakan'dan bu soruların yanıtlarını bekliyoruz.''

Erçelebi, Başbakan Erdoğan'ın, Rize'de kullandığı sözler ilgili, ''Ya içinde bulunduğu psikolojik durumu dışa vurmuştur ya da Türk halkının hafızası ile alay etmiştir. Kendisini ciddiyete ve şimdiye kadar hiç göstermediği samimiyete davet ediyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon