Marmaray'da sona gelindi

Marmaray projesi kapsamında batırılan son tüpün birleşim kapısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. 60 metre derinlikte bulunan tünele giren ve 400 metre yürüyen Başbakan Erdoğan, ''Amacımız, trenle de bu yolculuğu 2012 yılı sonuna kadar yapabilmek. Neticesi çok güzel olacak ve İstanbul ulaşımı rahatlayacak. Bunlar bir medeniyet yolculuğunun gerçekleşen en güzel tablolarıdır'' dedi.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 09:10
Abone Ol google-news

Marmaray projesi kapsamında Üsküdar'da Kız Kulesi yanındaki tüp batırma şantiye alanında yapılan törenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindekiler tünelin içine indi.

Yaklaşık, bin 400 metre yürüyen Erdoğan, 11. tüpün bir önceki tüple birleşim kapısını açtı.
Erdoğan burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu anın farklı olduğunu, 19. asırda başlayan bir hayalin 21. asrın başında kendileri tarafından gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduklarını kaydederek, 2012 yılı sonunda Marmaray'ı bitirebilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, bulundukları noktanın Sirkeci'nin altı olduğunu, buradan Sarayburnu'na çıkılacağını anımsattı. Tünelin 60 metre derinlikte bulunduğunu, şu anki noktanın ise 50 metre derinlikte olduğunu belirten Erdoğan, ''Amacımız, trenle de bu yolculuğu 2012 yılı sonuna kadar yapabilmek. Onun hazırlıklarını ve çalışmalarını yapıyoruz'' dedi. Projelerin yapım çalışmaları sırasında halkın sıkıntı ve çileler çektiğini ve dört yıl daha çekeceğini ifade eden Erdoğan, çalışmalar bittiği zaman çok farklı bir projenin gerçekleşmiş olacağını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, şimdi sıkıntı çekenlerin, o zaman kendilerine şükranlarını ifade edeceklerini belirterek, ''Bunlar bir medeniyet yolculuğunun gerçekleşen en güzel tablolarıdır. Halkımızdan sabır temenni ediyorum. Ülkemiz için, milletimiz için çalışıyoruz. Neticesi çok güzel olacak ve İstanbul ulaşımı rahatlayacak'' diye konuştu.

Erdoğan, daha sonra yine aynı yolu yürüyerek döndü ve tüp batırma şantiye alanına çıktı.
Bu arada Başbakan Erdoğan, tüp geçidin içinde bir saat 10 dakika kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler