BP'nin faturası 1,6 milyar doları buldu

ABD'nin Meksika Körfezi kıyılarındaki petrol sızıntısının İngiliz petrol şirketi BP'ye maliyetinin 1,6 milyar doları bulduğu bildirildi.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 10:15
Abone Ol google-news

Londra merkezli şirketten yapılan açıklamada, Meksika Körfezi kıyılarındaki petrol sızıntısının şirkete şu ana kadar maliyetinin 1,6 milyar doları bulduğu belirtildi. Açıklamada, önümüzdeki günlerde daha fazla ham petrolün sızmasını önlemek için ek bir mekanizmanın uygulamaya konulacağı vurgulandı.

Açıklamada, 51 bin adet hasar tazminat talebinin değerlendirildiği, bunlardan 26 bin 500 adetten fazlasına toplam 62 milyon dolardan fazla ödeme yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama bu hafta BP şirketi yöneticileriyle yapmayı planladığı görüşmede, Meksika Körfezi'ndeki kazadan etkilenenlere tazminat ödemeleri için özel hesap oluşturması yönünde baskı yapacak.

Beyaz Saray danışmanlarından David Axelrod yaptığı açıklamada, ''Yasal tazminat taleplerini karşılamak için bir fon oluşturulmasını istiyoruz'' diyerek, fonun bağımsız bir yönetim tarafından idare edilmesinin paraların zamanında ödenmesinin güvencesi olacağını belirtti.

Axelrod, petrol sızıntısının olduğu bölgeyi dördüncü kez ziyaret eden Obama'nın yarın akşam yapmayı planladığı konuşmasında krizin aşılması için şu andan itibaren atılması gereken adımları açıklayacağını da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler