"Üniversite medeniyete açılan kapıdır"

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, üniversitelerin medeniyete açılan kapı olduğunu belirterek, hayırseverleri eğitime ve üniversitelere yardıma davet etti.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 10:29
Abone Ol google-news

Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Binası açılışına katılan Süleyman Demirel, 1937 yılında yatılı okulda eğitim görmek için Isparta'dan Muğla'ya geldiğini anlatarak, ''Bizim eğitim gördüğümüz ortaokulun yaklaşık 200 öğrencisi vardı. O dönemde zor şartlarda eğitim gördük. Okulumuzun çatısı akıyordu. Bizi başka okullara gönderdiler. O zamanki tarih 1937, o tarihten 1992 yılına gelindiğinde ise Muğla'da üniversite kuruluyor. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin eseridir. Bizler her şeyi Türkiye Cumhuriyeti'ne borçluyuz. Bu nedenle törene katılan herkesin Türkiye Cumhuriyeti'ni alkışlamasını istiyorum'' diye konuştu.

Demirel, Muğla Üniversitesi'nin kurulduğu günden bugüne 18 yıl geçtiğine işaret ederek, ''Muğla Üniversitesi, ilk kurulduğu günlerde imkansızlıklar yaşadı. Buraya hayırseverlerin yardımcı olması gerekiyordu. Türkiye'nin farklı yerlerinde hayata geçirilen eğitim yatırımlarına Türkiye'nin hayırseverleri yardımcı olmalıydı. Hayırsever Sıtkı Koçman'a burada huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Koçman'ın Muğla Üniversitesinin bugünlere gelmesinde büyük önemli katkıları oldu. Türkiye'nin bütün hayırseverlerine hitap ediyorum. Üniversite medeniyete açılan kapıdır. Eğitim medeniyetin nimetidir. Hayırseverlerimiz eğitime ve üniversitelere yardım etmeye devam etsinler. Hayırseverlerimizi geleceğimiz olan Türk gençliğine yardımcı olmaya davet ediyorum.'' diye konuştu.

Demirel, konuşmasının ardından Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Binasının açılışını Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'le birlikte yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler