Sığır ithalatı ihalesinde teklifler veriliyor

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 4 bin ton besilik sığır ithalatı için düzenlediği ihalede 6 firma şartname verirken, 5 firma teklif verdi.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 12:42
Abone Ol google-news

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 4 bin ton besilik sığır ithalatı için genel müdürlük toplantı salonunda ihale düzenlendi.

35 firmanın davet gönderildiği ihalye Khaled Hijazi, Hacılar Helal Et Kombinası, Dituria-S S.R.O, Mb Food A/S, Altıntern Handels GMBH ve Texilhandelsgeselschaft M.B.H firmaları tekliflerini sundular.

İhale, pazarlık usulü ile yapılacak.

İhale komisyonu Başkanı Yusuf Gül başkanlığında yapılan ihalede 4 bin tonluk ithalatın tamamı için teklif veren tek firma yine Ürdün merkezli Khaled Hijazi firması oldu. Bu firma EBK'nın Kasaplık Hayvan İthalatının da büyük bölümünü üstlenmişti.

Firma, 4 bin tonluk besilik hayvan ithalatı için toplam 18 milyon dolar teklif verdi.

Almanya merkezli Hacılar Helal Et Kombinası 7 bin 500 tonluk bölüm için 20 milyon 900 bin dolar teklif sundu.

Slovakya merkezli Dituria-S S.R.O firması, 2 bin ton için toplam 7 milyon 900 bin avro, Danimarka merkezli Mb Food A/S firması sadece 500 ton için 2 milyon avro, Avusturya merkezli Altıntern Handels GMBH firması 5 bin ton için toplam 5 milyon 40 bin dolar teklif sundular.

İhalede alınacak 4 bin ton besilik sığır tesliminin kolaylaştırılması amacıyla 500'er tonluk 8 bölüme ayrıldı. İhalede firmalar tüm bölümler için ya da ayrı ayrı bölümler için teklif verebiliyor.
Basın mensupları firmaların sunduğu belgelerin değerlendirilmesi amacıyla dışarı çıkarıldı.

Firmalardan son tekliflerini bir buçuk saat sonra sunmaları istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler