CHP'de sürpriz isimler

CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi sık sık gündeme getirilen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanısıra CHP dışı sürpriz isimlerin de nabzının yoklandığı öğrenildi. Bu isimler arasında eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtüna'da var.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 10:06
Abone Ol google-news

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için, eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtüna, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve eski Anap Genel Başkanı Ali Talip Özdemir gibi isimlerin nabızının yokladığı öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, son dönemde CHP’ye büyük bir yöneliş olduğunu söyledi. Tekin, “İstanbul’da iktidara yürüyoruz. İstanbul’da seçimi almamak için hiçbir sebep yok. Arkadaşlarımızın çok ciddi çalışmaları devam ediyor. Bu kadar çalışan bir siyasi partinin iktidar olmaması için hiç bir sebep yok. Örgütler kenetlendi” dedi. Tekin, önümüzdeki haftalarda, değişik partilerden belediye başkanlarının da CHP’ye katılacağını bildirdi.

Tekin, CHP’nin İstanbul’da yerel seçimlere en hazır parti olduğunu ifade ederken, bu yöndeki çalışmalarının önümüzdeki günlerde hızlanarak devam edeceğini bildirdi. Tekin,  “Aday çalışmalarımız sürüyor. Çalışmamalarımız bitince sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal tarafından açıklanacak. Öyle zannediyorum adaylarımız Kasım ayı içerisinde netleşir” dedi. Tekin, adaylık için çok sayıda ismin parti ile diyalog içinde olduğunu belirtirken henüz kesinleşmiş isim olmadığına dikkat çekti.

Tekin ayrıca şunları söyledi: “İstanbul’la ilgili aday adayı talebi olan 9 kişi var. Dışardan da önemli arkadaşlarımız var. Son derece ehliyetli yetişkin isimler. İstanbul’un çok ciddi sorunları var. Son 15 yıllık AKP iktidarı döneminde sorunlar çığ gibi büyüdü, sorunlar çözülemez hale geldi. İstanbul’u dünyanın özlediği bir kent haline getirebilecek bir adaya ve kadroya ihtiyaç var. Kemal Bey, İlhan Bey de çok yakışır. O arkadaşlarımızın böyle bir talebi yok ama kamuoyunda tartışılıyor. Bunlar güzel şeyler. İstanbul’da iktidara yürüyoruz. İstanbul’da seçimi almamak için hiçbir sebep yok"

 

 

 

 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler