Yeni İl Başkanı'ndan ilk değerlendirme

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, eski Başkan Gürsel Tekin'in tecrübelerinden ve bilgilerinden istifade edeceklerini ifade ederek, "Dün bu görevi yapan arkadaşımızın tecrübeleri yarın bizim çalışmalarımıza öncülük yapacaktır, katkı sunacaktır. Çünkü biz bir takımız" dedi.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 12:53
Abone Ol google-news

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Berhan Şimşek, ilk değerlendirmesini CHP Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanmasını "Kızım için, benim için, partim için hayırlı uğurlu olsun. Çok önemli bir görev. Bu görevi bizden önce yapan arkadaşlar çok değerli arkadaşlardı. Çok önemli İstanbul'a katkıda bulundular, çok değerli katkılar yaptılar" sözleriyle değerlendiren Şimşek, daha önceden kendisine İstanbul İl Başkanlığı'nın önerilmediğini ifade ederek, "Biz kurumsal siyaset yapıyoruz, bireysel siyaset yapmıyoruz. Bu bir parti görevidir. Sayın Genel Başkan, Sayın Genel Sekreterimin, arkadaşlarımın vermiş olduğu bir görev. Bunu en iyi şekilde İstanbul için, Türkiye için başarmaya, hayata katmaya çalışacağız" diye konuştu.

Şimşek, İstanbul halkıyla barışacaklarını, İstanbul merkezinin ötesinde varoşlara, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına, sendikalara, memleket derneklerine kucak açacaklarını, onların önerileriyle bir İstanbul İl Yönetimi'nin olacağını anlattı.

"İstanbul'u bir çiftlik gibi yiyemeyecekler"

Şimşek, "Gürsel Tekin İstanbul İl Başkanlığı'na dönmek istediği halde atanmadı, siz atandınız. Ne değişecek"
sorusu üzerine "Arkaya dönüp bakmak, Sayın Tekin için, benim için veya partimizin yetkili organları için, buraya gerek yok. Bugün böyle bir karar alındı. Bu kararın içerisinde değerli kardeşim, sevgili başkanım Gürsel Tekin'i veya bir başka arkadaşı yok saymak gibi bir şansımızın ve lüksümüzün olmadığını bilmemiz gerekiyor. MYK üyeliği veya il başkanlığı... Bizim amacımız, bizim kendimize aradığımız bir masa, taşıyacağımız bir mazbata değil, CHP'yi iktidara taşımaktır. Bu ülkenin çok büyümüş sorunlarını her anlamda hep beraber çözüme ulaştırabilmek ve iktidar olmaktır. Kişilere bir rol, kişilere bir masa arama anlayışı değil" diye konuştu. Gürsel Tekin'in İl Başkanlığı görevini çok başarılı bir şekilde yerine getirdiğini, Tekin'in tecrübelerinden ve bilgilerinden istifade edeceklerini anlatan Şimşek, "Dün bu görevi yapan arkadaşımızın tecrübeleri yarın bizim çalışmalarımıza öncülük yapacaktır, katkı sunacaktır. Çünkü biz bir takımız" dedi.

Şimşek, sadece İstanbul'un sorunlarını anlatmayacaklarını, sorunları tespit edip çözüm önerilerini de sunacaklarını, "Mustafa Kemal duyarlılığıyla, sevgisiyle, düşüncesiyle" çalışacaklarını ifade etti. İstanbul'da "temiz siyaset" yapacaklarını kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:

"Hiç merak etmesin İstanbul halkı. Türkiye nasıl Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan yolculukta merakları, kaygıları azaldı. İstanbul da hiç merak etmesin, İstanbul'un dün de sahipleri vardı arkadaşlarımın emeğiyle, yarın itibariyle aynı anlayışla sahipleri olacaktır. İstanbul'u bir çiftlik gibi, bir Kadir Topbaş çiftliği, bir Recep Tayip Erdoğan çiftliği gibi yiyemeyecekler, yedirmeyeceğiz. Kavga etmek adına bunları söylemiyorum. Saklanacak, gizlenecek bir şeyimiz yoktur. Sayın Genel Başkan'ın ifade ettiği gibi 77 göbeğimizi, 77 sülalemizi araştırabilirler, Berhan Şimşek'i de araştırabilirler. Ama yorulurlar, çünkü A4 kağıdının üzerinde bir kalem ucu kadar leke bulamayacaklar."

Şimşek, Gürsel Tekin'i hemen arayacağını, Tekin'in arkadaşı ve "siyasi akrabası" olduğunu ifade ederek, "Bir dargınlık, bir kırgınlık yok. Hiçbir şey olmayacak. Eğer birilerini oralarda görmek gerekiyorsa o ben olacağım. Herkes benim omuzlarımın üstünde taşınacak. Daha önce darılan, küsen, giden arkadaşlar, incinen arkadaşlar, haklı veya haksız, hepimiz toparlayacağız. Türkiye'nin CHP'ye ve kadrolarına ve anlayışına ihtiyacı var. Onun için herkesin omuzlarımızın üzerinde yeri var. Bu anlayış içerisinde İstanbul İl Başkanlığını Genel Merkez'in siyasetleriyle, ürettikleriyle paralellik içerisinde götüreceğiz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler