'Kapitalizm insanın geleceğini kararttı'

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, küresel kapitalizmin krizinin insanın geleceğini kararttığını ileri sürerek, kapitalizmin geleceğinin olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 13:45
Abone Ol google-news

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, "Bizler insanlığın yok oluşa sürüklenmesine karşı özgürlüğün, barışın, kardeşliğin hâkim olduğu yepyeni bir dünyayı bugünden yaratmanın mücadelesini şimdi daha güçlü ve kararlı yürütmeliyiz" dedi. Soğancı 15-16 Haziran 1970 direnişinin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Soğancı açıklamasında, Türkiye emek mücadelesinin önemli günlerinden 15-16 Haziran direnişinin 40. yılında olunduğunu belirterek "1970 yılında, çalışma yaşamı ve temel sendikalar mevzuatını düzenleyen yasalarda değişiklik yapılmaya ve bu arada DİSK yok edilmeye çalışılmıştı. Buna yanıt 15-16 Haziran Direnişi ile verildi" dedi.

15-16 Haziran 1970 direnişinden bu yana, Türkiye'deki hak ve özgürlükler mücadelesinin üzerinden 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 karanlığının geçtiğini ifade eden Soğancı, şimdi de küresel kapitalizmin krizinin insanın geleceğini kararttığını ileri sürdü. Soğancı açıklamasına şöyle devam etti: "Dünyanın her tarafında baskı, zor, zulüm bugün de gündemde. Ülkemizde yaşananlar da bizim yani emeğin aleyhine.Emekten ve insandan yana olanların 15-16 Haziran ruhu ile tüm bu açık saldırılara direnmekten başka yolu yoktur. Aklımızda, direnişin simgesi Tekel işçilerinin gösterdiği yol olmalı."
 

'Kapitalizmin geleceği yok'

Dünyada da, Türkiye'de de umudun ancak başka bir yaşam arayışının güçlenmesinden geçtiğini kaydeden Soğancı, bugün başka bir ülke ve dünyaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi. Kapitalizmin geleceğinin olmadığını ifade eden Soğancı, "Bizler insanlığın yok oluşa sürüklenmesine karşı özgürlüğün, barışın, kardeşliğin hâkim olduğu yepyeni bir dünyayı bugünden yaratmanın mücadelesini şimdi daha güçlü ve kararlı yürütmeliyiz. Neoliberal programın uygulayıcılarına, emperyalizme, gericiliğe, ırkçılığa ve darbecilere karşı yaşamın tüm alanında direnişimizi omuz omuza bir arada sürdürmeliyiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler