'Türküm demeyen başbakanımız var'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Türküm demeyen bir başbakanımız var'' ifadesini kullanarak ''Bu bana acı ve ıstırap veriyor. Tenkit etmek için söylemiyorum. Türk olur olmaz buna bir şey demiyoruz. Kimsenin ırkına, diline dinine bir şey diyen yok. Ama sen kalkıp bir Başbakan olarak 'ben Türk değilim, Gürcüyüm. Eşim de Arap' dersen, Türk milletine meydan okumuş olursun'' dedi.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 11:28
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Mersin Ülkücü İşçiler Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ABD finans piyasalarında başlayan kriz başta olmak üzere ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Finans sektöründeki krizi ''tsunami'' ye benzeten Şandır, ''Bu gün içinde bulunduğumuz dünya, tsunami denilen ve binlerce insanı öldüren dalgaları andırıyor. Yarının ne olacağı bilinmeden belirsiz bir bekleyiş içindeyiz. Bugün küresel güçler, çağdaş medeniyetler denilen ve dünyaya hükmeden gücün hukuku ve ekonomisi başta olmak üzere tüm değerleri çökmüş durumda'' dedi.

Kapitalizmin tek başına geçerli bir düzen olmadığını ifade eden Şandır, şöyle devam etti:
''Batının filozofları komünizme haksızlık yapılmış diyor. Çünkü bütün gücün bir tek insana verilmesi, tüm insanlığa mutluluk ve huzur vermekten çok uzak. Devasa devletleri yöneten şirketler, bugün teker teker dökülüyor. ABD 1 trilyon dolar verdi, yine kritik gidişi durduramadı. Kriz dalga dalga yayılıyor. Bu çöküşü iyi kavrayabilmek için önceki dönemlerde yaşanan gelişmeleri de incelemek gerek.''
''Avrupa medeniyetinin ve Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin çıkış noktası olarak gösterildiğini, ancak bunun yanlış bir tutum olduğunu'' savunan Şandır, ''Bizim önümüze sanki zorunlu tek yön olarak gösterilen batı ve çağdaş medeniyeti çöküyor. Öğretmenler yıllarca çağdaşlaşma falan diyerek Atatürk'ü yanlış anlattı. Atatürk dedi ki 'Zamanın üstüne, çağın üstüne çıkın. İçinde bulunduğunuz zaman neyi kabul ediyorsa onun üstüne çıkacaksınız'. Çağa teslim olun demedi. İşte bize Atatürk'ü de arkalarına alarak önümüze dikte ettirdikleri, medeniyet dedikleri ve böyle düşünmezsen yobaz ilan ettikleri batı medeniyeti, tüm yapısıyla çöktü'' diye konuştu.
Küresel güçlerin tarihin gördüğü en büyük zalim uygulamaları Türkiye'de ve çevresinde uyguladığını söyleyen Şandır, şöyle konuştu:
''1.5 milyon Iraklı'yı katlettiler. Savaştır, insan ölür. Bir şey diyemem ama kadınların ırzına geçmek hangi medeniyette, hangi çağdaşlıkta veya dinde var? Hala Türkiye'ye batı medeniyeti ve AB dayatılıyor. Ateş denizinden mumdan yapılan gemilerle geçmek mümkün mü? Mümkün değil. Şimdi bize ateşten oluşan denizi andıran batı medeniyetinden, mumdan yapılmış gemiyle geçin ve medeni olun diyorlar.''

 

Terörle mücadele

Terör örgütüne yönelik operasyon ve diploması ziyaretlerine değinen Şandır, şöyle konuştu:
''TBMM'nin verdiği desteğe rağmen kendi ülkesinin güvenliğini koruyabilmek için ABD'den izin istiyorlar. Bunun bir izahı yok. ABD'de de izin veriyor ama 'Barzani ile anlaşın' diyor. Kim bu Barzani? PKK'nın destekçisi ve koruyucusu. Onun da ötesinde PKK'nın kullandığı silahlar ABD'nin mayınlar ise Avrupa'nın. Canımıza kastedenlerin sahibinden onlarla boğuşmak için izin istiyoruz. Böyle rezil bir durumu yaşamamıştık. Türk tarihinin en kötü dönemini yaşıyoruz. Damat Ferid dönemi bile bundan daha iyiydi.''

 

''Kiminle tartışmam ferekirse tartışırım"

Şandır, Türkiye'nin borç batağına batmış durumda olduğunu ileri sürerek, konuyla ilgili tüm evrakın ellerinde mevcut olduğunu bildirdi.
''Bunu kiminle tartışmam gerekirse tartışırım'' diyen Şandır, şunları kaydetti:
''Devlet bakanları Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek'in yanı sıra Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başta olmak üzere kim gelirse gelsin buyursun tartışalım. Şu anda tüm dünya ülkelerinin faiz ortalaması yüzde 6.1, Avrupa'nın ki ise 2.1. Türkiye'nin ki ise yüzde 20. Yüzde 20 faiz vererek dünyadan para alıyoruz. Aldığımız parayla da ekonomiyi çeviriyoruz. Topladığımız vergi, yaptığımız ihracat, üretimimiz ve cari açığımız belli. Bugün devletimizin iç ve dış borçlarının toplamı 500 milyardan fazla. 'Borç yiğidin kamçısı' derler ama bunu neyle karşılayacağız. Neyi satıp ödeyeceğiz? Satacak bir şeyimiz kalmadı ki...''

 

 

''Türküm demeyen başbakanımız var"

''Türküm demeyen bir başbakanımız var'' ifadesini kullanan Şahdır, ''Bu bana acı ve ıstırap veriyor. Tenkit etmek için söylemiyorum. Türk olur olmaz buna bir şey demiyoruz. Kimsenin ırkına, diline dinine bir şey diyen yok. Ama sen kalkıp bir Başbakan olarak 'ben Türk değilim, Gürcüyüm. Eşim de Arap' dersen, Türk milletine meydan okumuş olursun'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler