‘Öz görevden alınmalı’

Ergenekon Operasyonu kapsamında Kocaeli F Tipi Yüksek Cezaevi’nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildi. Jandarma ekipleri cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Tolon dün cezaevi ambulansıyla jandarma ekiplerinin eşliğinde Silivri Cezaevi’ne götürüldü. Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu, başka suçlardan tutuklu diğer sanıklar ise duruşmanın yapılacağı gün mahkemeye gönderilecek.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 12:40
Abone Ol google-news

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Özün, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Erol Ölmezi tahliye ve paravaadiyle yalan beyana zorladığını ileri sürdü. Önsel, Savcı Öz, derhal görevden alınmalıdırdiye konuştu.

Önsel, Erol Ölmezin Aydınlık dergisine gönderdiği mektupla ilgili partisinin İstanbul İl Başkanlığında dün basın toplantısı düzenledi. Önsel, Ölmezin 10 Nisanda savcı ile 2 saatlik görüşme yaptığını belirtti. Önsel şöyle devam etti:Erol Ölmez, mektubunda savcının kendisine Sana ek bir ifade hazırlayacağım. Senden istediğim bu ifadeyi imzalaman. Sen cezaevine varmadan tahliyeni gönderirim. Mahkeme günü de bu ifadeye göre şahitlik yaparsın. Seni araştırdım. Zor durumda olduğunu biliyorum sana devlet yardımı da yapılırdediğini yazıyor. Savcı ayrıca Ölmeze Danıştay tetikçisi Alparslan Arslanı tanımadığını da biliyorum. Yalnız sen şimdi onu tanıyacaksın. Nerede ve nasıl tanıştığınızı ben sana anlatacağımdiyerek yalan ifadeye zorlamış.”

 

İP’den tazminat davası

İP, savcı Zekeriya Öz, Turkuaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık AŞ ve muhabir Emrullah Erdinç hakkında 100 bin YTLlik tazminat davası açtı. İşçi Partisi avukatı Mehmet Nuri Aytekin tarafından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dilekçede, Savcı Özün ATV televizyon kanalı muhabiri Erdinçe Ergenekon soruşturmasının merkezinde Ulusal Kanal ve İşçi Partisi olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Dilekçede, Mahkeme kararı olmadan hiçbir kimsenin suçluluğuna hükmedilemez. Soruşturmayı yürüten savcı, yürütmekte olduğu soruşturmayla ilgili olarak, birtakım kişi ve kuruluşların suç odağı olduğu yönünde açıklama yapamaz denildi.

Özün bu açıklamalarının televizyon kanalından milyonlarca izleyiciye ulaştığı belirtilerek, izleyicinin, Ulusal Kanal ve İPnin Ergenekon adı verilen örgütün merkezinde olduğuna inandırılmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

 

20 Ekim’de Silivri’ye...

Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (USTKB), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 68liler Birliği Vakfı ve Türkiye Gençlik Birliğinin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu 20 Ekimde başlayacak olan Ergenekon davasına katılım çağrısında bulundu. Beyoğlundaki Attilâ İlhan Kültür Merkezinde dün düzenlenen basın toplantısında konuşan USTKB Dönem Sözcüsü Aydeniz Tuskan, Ergenekon soruşturmasında hukukun üstünlüğü ilkesinin zedelendiğini belirterek,20 Ekimde hukukun üstünlüğü için Silivride olacağız ve davayı takip edeceğizdedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler