Doktorların soykırım iddiası

Dünya Tabipleri Birliği, Türkiye’nin Ermenilere soykırım yaptığını savunuyor. Tıp Kurumu, Sağlık Bakanlığı ve TTB’nin girişimde bulunması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 12:43
Abone Ol google-news

Türkiyenin de aralarında bulunduğu 85 ülkedeki sağlık örgütlerinin üye olduğu Dünya Tabipleri Birliği (WMA), sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekliyor. WMAnın resmi internet sitesindeki Ayın Ülkesibölümünde üye ülkelerden Ermenistan tanıtılırken, Türkiyede 1914-1918 yılları arasında 1.5 milyon Ermeninin öldürüldüğü ve Ermenilere soykırım yapıldığı iddia ediliyor.

WMAnın http://www.wma.net/e/ members/countryofthemonth.htm adresinde bulunan tanıtımda Ermenistan hakkında tarihi bilgilerle birlikte sözde Ermeni soykırımına ilişkin de şu ifadelere yer veriliyor: Türkiyede 1915teki Ermeni soykırımında 1.5 milyon Ermeninin 1914-1918 yılları arasında öldürülmesinin ardından- çok sayıda Ermeni dünyanın her tarafına dağıldı.”

Soykırım iddialarının yanı sıra Ermenistanın Azerbaycanı işgalini de meşrulaştıran ifadelerin bulunduğu tanıtımda, Yukarı Karabağın işgali hakkında ise Ermeniler 1987de Yukarı Karabağ bölgesine dönmek için harekete geçmeye başladı. 1992 ve 1993 yıllarında Ermenistan ve Azerbaycan arasında savaş sürdü. Ermenistan Nisan 1993te avantajlı duruma geldideniliyor.

 

Ayrılma söz konusu

Tıp Kurumu Genel Sekreteri Dr. Ali Rıza Üçer yaptığı açıklamada, söz konusu tanıtımın aylardır yayınlandığına dikkat çekti. Dünya Tabipler Birliğinin 2004 yılında da terörist başı Abdullah ÖcalanıTürkiyede zor durumda olan yegâne hasta olarak ilan ettiğini anımsatan Üçer, Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipleri Birliğinin bu yazının web sayfasından çıkartılması için girişimde bulunması gerektiğini söyledi. Üçer,Bu sağlanamadığı takdirde Türk Tabipleri Birliğinin Dünya Tabipleri Birliğinden ayrılması gerekmektedirdedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler