Japonya'dan ABD'ye tepki

Japonya, ABD'nin teröre destek veren ülkeler listesinden Kuzey Kore'yi çıkarma kararını sert bir dille eleştirdi. Kyodo ajansının haberine göre Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa, yaptığı açıklamada, "Bu çok üzücü. Müttefik olarak, listeden çıkarmadan önce Japonya ile tam müzakere yapılmalıydı. Bu çok ayıp" dedi.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 18:50
Abone Ol google-news

ABD'nin Kuzey Kore'yi teröre destek veren ülkerler listesinden çıkarması Japonya tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

ABD dün bütün nükleer tesislerinin denetlenmesi yönündeki Washington'ın taleplerini kabul etmesi nedeniyle Kuzey Kore'yi teröre destek veren ülkeler listesinden çıkardığını açıklamıştı.

Öte yandan Japonya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD Başkanı George Bush'un, kararın açıklanmasından önce Başbakan Taro Aso'yu arayarak ABD ve Kuzey Kore arasındaki müzakerelerin sonuçlarını bildirdiği belirtildi. Açıklamada, Bush'un Japonya'nın endişelerini anladığını ve çözüme yönelik taahhüdünü ilettiği kaydedildi.

Kuzey Kore, 1970 ve 1980'lerde ajan olarak eğitmek için Japon vatandaşlarını kaçırdığını kabul etmişti ve Japonlar, kaçırılan kişilerin tamamı belirlenmeden Kuzey Kore'ye ayrıcalık tanınmaması gerektiğini düşünüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon