Siverek'te okuma yazma kursu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Halk Eğitim Merkezi'nde okuma yazma bilmeyen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan yurttaşlara okuma yazma kursu açıldı. Açılan okuma yazma kurslarına, 60 ile 70 yaşlarındaki yurttaşlar da katılıyor.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 13:49
Abone Ol google-news

Siverek Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Murat Tüysüz, açılacak okuma yazma kursları için gönüllü öğretmenlerden oluşan bir ekip kurup, alan taraması yaptıklarını belirtti.

Bu çerçevede çoğunluğu kadınlardan oluşan okuma yazma bilmeyen kişileri tespit ettiklerini ve bu kişileri okuma yazma kurslarına katılmaya davet ettiklerini bildiren Tüysüz, HEM bünyesinde açtıkları birinci ve ikinci kademe okuma yazma kurslarına, yarısına yakını kadın olan 170 kursiyerin devam ettiğini söyledi.

Kurslara, 60 ile 70 yaşlarında yurttaşların da katıldığını aktaran Tüysüz, okuma yazma kurslarını yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

Kursa katılan 70 yaşındaki Zülfükar Polat da ilçedeki canlı hayvan pazarında esnaflık yaptığını ifade etti. Okuma yazma bilmediği için alışverişlerinde sıkıntı yaşadığını belirten Polat, ''Hesap kitap bilmediğim için alacak vereceklerimi başkaları yazıyor. Bu sıkıntılardan kurtulmak için ben de okuma yazma kursuna katıldım. Okumanın yaşı yoktur. Okuma yazması olmayan herkesi kurslara davet ediyorum'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler