Erdoğan'dan kriz uyarılarına tepki

TOKİ'nin açılış ve anahtar teslim törenine katılmak için Sıvas'a giden Başbakan Erdoğan, küresel mali kriz ile ilgili olarak gelen uyarılara sert çıktı. Dünyadaki mali krize Türkiye'den körük tutanların olduğunu söyleyen Erdoğan "bazılarını anlamıyorum, lütfen körük tutmasınlar" dedi. Erdoğan, AKP'ye açılan kapatma davasını kastederek, "Asıl sıkıntı içeride olmuştur" dedi.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 14:29
Abone Ol google-news

Sıvas Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış ve TOKİ'nin anahtar teslim törenine katılmak için Sıvas'ta bulunan başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel kriz uyarılarını eleştirdi. 

Kendi iktidarlarından önce 22 bankanın fona devredildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Ama bizde böyle bir şey söz konusu değildir. Tedbirlerimizi aldık, yine alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman da birilerine böyle bir dönemde fırsat kollayanlara böyle bir zemini de hazırlamayacağız” dedi.

Erdoğan konuşmasında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'dan gelen "tedirginiz" açıklamasına da değindi. Erdoğan,  'Bir yangın var, bizi işte şöyle tesiri altına alabilir, etkisi altına alabilir'. Bunu sorumluluk mevkinde olanların söylemesinden daha büyük bir tehlike olamaz. Bu ister bir sivil toplum örgütü olsun, ister kamu bunu söyleyemez. Zira benim ülkemde şu anda sıkıntı yokken, böyle bir tehlike yokken kalkıp da bu ifadeleri kullanmak çok ciddi bir yanlış.Türkiye güvenli bir limandır evvelallah. Batılı, küresel sermaye Türkiye'ye geliyor, gelmeye devam edecektir."

Yere sağlam bastıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Avrupa ve Amerika’nın etkilendiği gibi kriz bizi etkilemedi. Ancak dünyadaki yangına körük tutanlar var. Bazılarını anlamıyorum, lütfen körük tutmasınlar” dedi.

 

Kapatma davası da gündemindeydi

Erdoğan, Türkiye'de yaşanan gerçek sıkıntının partilerine açılan kapatma davası nedeniyle yaşandığını da iddia etti. "Asıl sıkıntı Türkiye'de, içeride olmuştur. Ve ne yazık ki Türkiye'nin içerisinde 14 Mart sürecindeki yaşanan olaylardır asıl sıkıntının sebebi. Ve şimdi bunları artık aşıyoruz. Artık yeni bir dönem var. Türkiye'de istikrar, Türkiye'de güven... İşte bunun bunalımına fatura kesenler tarihe bunun hesabını veremeyeceklerdir. Daha 6 yıl öncesinin kriz şartlarını aşan, geleceğini kaybetme tehlikesini bertaraf eden Türkiye bundan sonra önüne çıkabilecek her türlü engeli aşabileceğini ortaya koymuştur. Türkiye'nin damdan düşmesinden medet umanlar eğer varsa onlar boş hayalleriyle avunmaya mahkumdur. Zira milletimiz yönetime el koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetiminde siz varsınız, millet var.'' 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler