Galibiyet dış basında

Ulusal takımımızın, 2010 Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup üçüncü maçında İstanbul İnönü Stadı'nda karşılaştığı Bosna-Hersek'i 2-1 yenmesi dış basında da yankı buldu. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Türkiye galibiyeti için, "Formunu bulan Türkiye, Bosna Hersek'i afallattı" başlığını kullandı.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 15:36
Abone Ol google-news

Macaristan’ın tek günlük spor gazetesi Nemzetisport, Türkiye’nin galibiyetini okuyucularına, “Türkiye kazandı” başlığıyla verdi. Gazete, Volkan Demirel’in hatasıyla Türkiye’nin geriye düştüğünü, Fatih Terim’in son anda yaptığı hamleyle İstanbul’da bir sürpriz yaşanmasını önlendiğini belirterek, “Ay - Yıldızlıların santrfor sıkıntısı vardı. Mevlüt bu bölgede başarılı değil. Halil Altıntop da ilk 11’de olmalıydı” diye yazdı.

Sporthirado ise “Türkiye evinde Bosna’yı yendi” başlığını atarken, “Türkiye, Volkan’ın büyük hatasıyla yenik duruma düştü. Ay - Yıldızlılar 2. yarı Bosna’yı sahasına hapsederek haklı bir galibiyet aldı” ifadesini kullandı. Türkiye’nin oynadığı maçların büyük bölümünde mağlup duruma düştükten sonra galibiyete ulaştığını hatırlatan Sporthiroda, Fatih Terim'’n sahaya çıkardığı ilk 11’lerin hatalı olduğunu iddia etti.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ise “Formunu bulan Türkiye, Bosna Hersek'i afallattı” başlığını kullandı. FIFA, “Türkiye, sahasında yenik duruma düştü. Ancak Ay - Yıldızlılar, 2. yarıda baskılı bir oyun segileyerek kazandı. Dzeko’nun 27. dakikadaki golü Bosha Hersek’i öne geçirdi. 51. dakikada Sabri’nin serbest vuruşunun Dzeko’nun kafasına çarpmasıyla Türkiye, beraberliği yakaladı. 2. golü atan Mevlüt, galibiyetin mimarı oldu. Semih, Nihat ve Gökhan Ünal gibi golcülerin bulunmadığın kadroda Fatih Terim, 17 yaşındaki Batuhan’ı ilk kez milli takıma çağırdı” diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler