Bilecik'te tren kazası

Bilecik'te, motorin yüklü trenin, önünde seyreden ve arızalandığı için duran yük trenine çarpması sonucu meydana gelen kazada, kimi vagonlar raydan çıktı. Kazada ölen ya da yaralan olmadı. Kaza nedeniyle Ankara - İstanbul demiryolu ulaşımı yapılamıyor.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 18:08
Abone Ol google-news

13008 sefer sayılı, içinde motorin bulunan tanker yüklü tren, Bilecik'e 2 kilometre mesafedeki İstasyon mevkiinde, önünde seyreden ve arızalandığı için duran 13003 sefer sayılı kömür yüklü trene çarptı.

Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, tankerlerin bulunduğu kimi vagonlar raydan çıktı. Bu nedenle Ankara-İstanbul demiryolu, Bilecik yakınlarında ulaşıma kapandı.

Olay yerine gelen TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt,TÜPRAŞ'tan akaryakıt yükleyen trenin, önünde seyreden ve arıza nedeniyle duran kömür yüklü trene çarptığını belirterek, kaza nedeniyle demiryolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Haydarpaşa ve Eskişehir'den gelen imdat ekiplerinin, demiryolunu ulaşıma açmak için çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Kurt, ''Endişe edilecek bir durum yok. Raydan çıkan vagonlarda bulunan bazı tankerlerden akaryakıt sızıntısı mevcut. Bunun için gerekli önlemler alındı. TÜPRAŞ'tan da güvenlik ekibi gelecek. Demiryolunu yeniden ulaşıma açmak için çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak'' dedi.

Öte yandan, Ankara'dan İstanbul'a, İstanbul'dan da Ankara yönüne karşılıklı sefer yapan Cumhuriyet Ekspreslerindeki yolcular ile merkez Vezirhan beldesinde bekletilen Boğaziçi Ekspresi ve Doğu Ekspresi'nde bulunan toplam 1400 yolcu, Bilecik, Osmaneli ilçesi ve Vezirhan beldesinden otobüslerle alınarak, kaza yerinden sonraki istasyonlara götürülüp, buradaki trenlerle ulaşımları sağlanmaya çalışılıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler