"Dışa kapanma, mali krize çözüm değil"

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, korumacılık ve dışa kapanmanın, dünyayı sarsan mali krize karşı çözüm olmadığını söyledi. Paulson, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu IMF'nin, ''içe dönük politikalara karşı ülkelerle çalışarak uygun yanıtları geliştirebilecek hayati rolleri bulunduğunu'' belirtti.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 19:18
Abone Ol google-news

Dünya Bankası'nın politika belirleyen makamı olan Kalkınma Komitesi'nde konuşan Henry Paulson, ''Biz, ABD'de krizin etkilerini hafifletmek için birçok olağanüstü önlemler alırken, mal, hizmet ve sermaye akışını sınırlayacak politikalar peşinde değiliz. Çünkü bu tip önlemler, krizin uzaması riskini artırır'' dedi.

Paulson, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu IMF'nin, ''içe dönük politikalara karşı ülkelerle çalışarak uygun yanıtları geliştirebilecek hayati rolleri bulunduğunu'' anlattı.

Dünya Bankası Kalkınma Komitesi toplantısıyla birlikte, IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık güz toplantılarında gözler, yoksul ülkelere de çevrildi.

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, zaten yüksek gıda ve enerji fiyatlarından muzdarip 28 zor durumdaki ülkeye gelişmiş devletlerden önemli bir yardım gelmesinin beklenmediğini ifade ederek, ''Yoksullar için bu finans krizinin etkileri ömür boyu sürebilir'' dedi.

Paulson da krizin en zor durumdaki ülkeler açısından yol açacağı sorunlara ilişkin kaygılarını dile getirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon