Hatemi'den Ahmedinejad'a eleştiri

İran'ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, halefi Mahmud Ahmedinejad'ın ekonomi ve dış politikalarını eleştirdi. Ahmedinejad'ın İsrail ile ilgili sözlerinin yanlış yorumlanmaya ve çarpıtılmaya açık olduğunu belirten Hatemi, ''dış politikada izlenen sertlik yanlısı politikaların ülkeye hizmet etmeyeceğini'' söyledi.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 19:55
Abone Ol google-news

İran'ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, son 1 haftada ikinci kez Mahmud Ahmedinejad yönetimini eleştirerek, ekonomi ve dış politikada istenilen hedeflere ulaşılamadığını savundu.

Ahmedinejad'ın İsrail ile ilgili sözlerinin yanlış yorumlanmaya ve çarpıtılmaya açık olduğunu anlatan Hatemi, ''dış politikada izlenen sertlik yanlısı politikaların ülkeye hizmet etmeyeceğini'' söyledi.

Hatemi, iyiniyetle olsa bile halihazırdaki dış politikanın İran'a pahalıya mal olabileceği uyarısında bulundu.

Dünya basını, Ahmedinejad'ın, ''İsrail yeryüzünden silinmeli'' biçiminde ifade kullandığını duyururken, İranlı yetkililer, Cumhurbaşkanı'nın ifadelerinin yanlış aktarıldığını, kastedilenin ''siyonist rejim'' olduğunu açıklama gereğini duymuşlardı.

Ahmedinejad da en son BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak için gittiği ABD'de türlü vesilelerle yaptığı konuşmada, ''Dünyanın değişik bölgelerinden insanları getirerek Filistin'e yerleştiren ve toprakların asıl sahiplerini katleden işgalci İsrail rejimi, Sovyetler'in akıbetine uğrayacak'' diye konuşmuştu.

New York'ta siyonizm karşıtı Hahamlar heyetiyle görüşen Ahmedinejad, ''Siyonistlerin ilk kurbanları bizzat Yahudiler olmuştur. Yahudilik ve siyonizm birbirinden farklı şeylerdir'' ifadelerini kullanmıştı.

İran Cumhurbaşkanı, ''Yahudiler ile Müslümanlar'ın yüzyıllarca barış ve huzur içinde yaşadıkları'' yönündeki sözlerini yinelemişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler