Maliki'den Hristiyanlara söz

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Musul'daki saldırıların ardından Hristiyan vatandaşları koruyacakları vaadinde bulundu. Musul'da 12 Hristiyanın öldürülmesi ve yüzlercesinin de kaçmasının ardından kente 1000 kadar polis yerleştirilmişti. Polislerin, özellikle Musul'un 4 büyük Hristiyan bölgesinde kiliselerin etrafında kontrol noktaları kurdukları ve sokaklarda devriye gezdikleri belirtiliyor.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 06:44
Abone Ol google-news

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Iraklı Hristiyan yetkilileri makamında kabulünden sonra yaptığı açıklamada, Hristiyanların Musul'da yüz yüze oldukları sorunları ve zorlukları çözmek için acil tedbirler alacaklarını söyledi.

Maliki, ayrıca Nineveh komutanı ile güvenlik yetkililerine Hristiyanların korunması için gerekenin yapılması talimatı verildiğini belirtti.

Bu arada Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Abdülkerim Halef, Hristiyanları hedef alan saldırılarla ilgili olarak Musul Emniyet Müdürünün başkanlığında bir acil durum komitesi kurduklarını, ayrıca 14 kişiyi tutukladıklarını, 1 kişinin de yakalama girişimi sırasında öldüğünü söyledi.

Musul'da 12 Hristiyanın öldürülmesi ve yüzlercesinin de kaçmasının ardından kente 1000 kadar polis yerleştirilmişti. Polislerin, özellikle Musul'un 4 büyük Hristiyan bölgesinde kiliselerin etrafında kontrol noktaları kurdukları ve sokaklarda devriye gezdikleri belirtiliyor.

Irak'ta, 2003 yılında savaş başladığında 800 bin civarında Hristiyan olduğu, ancak üçte birinin yurt dışına kaçtığı sanılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler