Diyarbakır zanlıları tutuklandı

Diyarbakır'da polis otobüsüne yapılan saldırı olayı ile ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 5'i savcılıktaki sorgulamalarının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili sorgusu biten 2 zanlı serbest bırakılırken diğer zanlının sorgusuna devam edildiği öğrenildi. Diyarbakır'da 5 gün önce, polis okulunun servis otobüsüne saldırı düzenlenmiş saldırıda 4'ü polis 5 kişi şehit olmuş, 18 kişi yaralanmıştı.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 08:07
Abone Ol google-news

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 8 Ekim 2008 günü Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu hizmetinde kullanılan servis otobüsüne yönelik bombalı ve silahlı saldırıda 4 güvenlik görevlisiyle bir teknisyen yardımcısının şehit olduğu, 18 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi.

Olay yeri ve çevrede yapılan araştırmalar sonucunda 2 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 9 adet uzun namlulu silah şarjörü, 5 adet el bombası, 1 adet el yapımı bomba, 120 adet dolu fişek ile 136 adet boş kovan ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
''Eylemi gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının tespiti ve yakalanmalarına yönelik olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen istihbari, teknik kriminal çalışmalar ile vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar doğrultusunda 9 Ekim günü yapılan operasyonlar neticesinde aralarında eyleme bizzat katıldıkları, silah kullandıkları ve el bombası attıkları tespit edilen 3 şahıs ile bu şahıslara yardım ve yataklık yaptıkları değerlendirilen 5 kişi olmak üzere toplam 8 kişi yakalanmıştır. Şahısların ikamet ve üzerlerinde yapılan aramalarda 2 adet el telsizi, 1 adet dizüstü bilgisayar, cep telefonları, sim kartlar ve hafıza kartları, çok sayıda yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıslar 13 Ekim 2008 günü adli mercilere sevk edilmiştir.''

Açıklamada, terör örgütüne yönelik operasyonel çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü kaydedildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler