'Her bel fıtığına ameliyat olmaz'

Prof. Dr. Yaşar Karaaslan her bel ağrısı olan hastanın MR’ının çekildiğini ve bu çekimlerin yüzde 90’ının gereksiz olduğunu vurguladı. Prof. Eftal Yücel de hekimlere “Gereksiz yere ilaç reçete etmeyin” diye seslendi.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 07:17
Abone Ol google-news

Romatoloji Araştırma ve Eğitim Derneği (RAED) tarafından düzenlenen 9. Ulusal Romatoloji Kongresi Antalyada sürüyor. Ulusal Romatoloji Kongresi Başkanı Prof. Eftal Yücel, doktorlara gereksiz ilaç yazmamak için özen göstermeleri çağrısında bulundu. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji Kliniği Şefi Prof. Dr. Yaşar Karaaslan ise Ülkemizde gereksiz bel fıtığı ameliyatları çok fazla. Hekimlerimiz gereksiz ameliyatlar yapıyordiye konuştu.

Antalya-Belekteki Susesi Otelde gerçekleştirilen kongreye, yurtiçi ve yurtdışından 600e yakın hekim katıldı. ABD, İsrail, Almanya, Japonya ve İsviçreden alanında uzman hekimlerin de bulunacağı kongrede, 12si yabancı ülkeden gelen 107 konuşmacı ile birlikte 32si sözlü olmak üzere 175 bildiri tartışılacak. Kongreyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Prof. Yücel, kongrede, Türkiyedeki ve yurtdışındaki uzmanları bilimsel bir platformda bir araya getirmek istediklerini belirterek, Güncel yaklaşımların takip edilmesini sağlamayı, bilgi alışverişinde bulunmayı ve iç hastalıkları uzmanlarının romatolojiye olan ilgisini arttırmayı amaçlıyoruz dedi.

Genellikle bağışıklık sisteminin uygunsuz çalışması sonucu gelişen romatizmal iltihabi hastalıklar ve diğer kas-iskelet sistemi hastalıkları ile uğraşan bir bilim dalı olan romatolojinin tüm yönleriyle kongrede masaya yatırıldığını anlatan Yücel, romatoloji uzmanlarının sayı ve yurtiçinde dağılımının hâlâ çok yetersiz olduğuna dikkat çekti. Prof. Karaaslan ise kongrede bel fıtığıyla ilgili yeni gelişmeleri masaya yatırdıklarını anlattı. Karaaslan her bel ağrısı olan hastanın MR’ının çekildiğini ve bu çekimlerin yüzde 90ının gereksiz olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler