Avrupa borsaları yükseliyor

AB liderlerinden sonra ABD'de bankaların devlet güvencesine alınacağı beklentisi piyasaları rahatlattı. Gelişmiş ülkelerin mali sorun karşısında ortak hareket etme kararı ve Avrupa'da artık banka batmayacağının açıklanması borsalarda alımları getirdi. İMKB haftaya yüzde 5 yükselişle başlarken, dolar 1.38 YTL'ye kadar geriledi. Geçen hafta dolar 1.45 YTL'ye kadar yükselmişti.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 07:32
Abone Ol google-news

Avro bölgesinde ülkelerin bankaları korumaya yönelik dün aldıkları kararların ardından, Avrupa borsaları yükselmeye başladı. İngiltere'de FTSE 100 Endeksi şu sıralar yüzde 5,56, Almanya'da DAX Endeksi yüzde 6,10 ve Fransa'da CAC Endeksi ise yüzde 6,66 yükseldi. Öte yandan, Brüksel'de borsa yüzde 6,13, Madrid'de yüzde 6,17 değer kazandı.

Asya borsaları da küresel finansal krizi dindirmek isteyen ülkelerin aldığı önlemlerin artması nedeniyle yükseldi. Avustralya'da borsa yüzde 5,6, Hong Kong'da geçen hafta yüzde 16,2 değer kaybeden Hang Seng Endeksi de bugün yüzde 3,2 arttı. Japonya'da Nikkei Endeksinde bugün ulusal tatil nedeniyle işlem yapılmadı.

Küresel krizin aşılması için Avro kullanan ülkelerin liderleri, bu ülkelerin kredi sıkışıklığını gidermek için bankaların finansmanını geçici olarak güvence altına almalarına karar verdi.
Ülkeler, banka borçlarını da geçici olarak güvence altına alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler