Kriz yine yoksul ülkeleri vurdu

Uluslararası sivil toplum kuruluşları, küresel mali kriz nedeniyle yoksul ülkelere yardımın gözardı edildiğini bildirdi. IMF ve Dünya Bankası'nın bu haftaki toplantılarında yoksul ülkeler için çok az çözüm bulunduğunu belirten kuruluşlar, gelişmiş ülkelerin, bankalarının iflas etmesini önlemek amacıyla birkaç haftada 1 trilyon dolardan fazla para bulduğunu, bu paranın yüzde 1'inin bile yoksul ülkelere yardım için bulunamadığına dikkat çektiler.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 08:00
Abone Ol google-news

Bazı sivil toplum kuruluşları, gelişmiş ülkelerdeki mali kriz nedeniyle yoksul ülkelere yardımın geri plana atıldığını bildirdi.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, yayımladığı bildiride, IMF ve Dünya Bankası'nın bu haftaki toplantılarında yoksul ülkeler için "utanılacak kadar az çözüm sunulduğunu" belirtti.

Oxfam, "Gelişmiş ülkelerin, bankalarının iflas etmesini önlemek amacıyla birkaç haftada 1 trilyon dolardan fazla yardımda bulunduğunu, ancak yoksul ülkelerin gıda krizinin üstesinden gelmesine yardım için bu miktarın yüzde 1'ini bile bulmaya yanaşmadığını" bildirdi.

Dünya Bankası'nda yoksul ülkelerin, gelişmiş ülkelerle aynı ağırlığa sahip olmaya ihtiyacı olduğunu belirten örgüt, 24 üyeli yönetim kurulunda Afrika'nın sadece 2 üyesi bulunduğunu ve bunun da kurumun ihtiyacı olan atılım reformunu göstermesi için yeterli olmadığını kaydetti.

"One" adlı sivil toplum örgütü de "Dünya bankaları sermayeyle beslenirken dünyada aç olanları beslemenin de unutulmaması gerektiğini" vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler