Santrallere 'Bisikletli protesto'

Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD) tarafından termik ve nükleer santral yapılmasına tepki göstermek amacıyla ''bisikletli protesto'' turu başlatıldı.

Yayınlanma: 19.06.2010 - 10:33
Abone Ol google-news

AÇKD Başkanı Celal Yahyaoğlu, dernek binasında yaptığı açıklamada, termik ve nükleer santrallerin insan sağlığına ve çevreye büyük zarar verdiğini söyledi. İskenderun Körfezi ile Mersin'de kurulması düşünülen termik ve nükleer santral yapılmasına engel olmak amacıyla üç kişiden oluşan bisikletli protesto turu başlattıklarını ifade eden Yahyaoğlu, Hatay'dan başlayan turun 26 Haziran'da Mersin'de sona ereceğini kaydetti.

Bisikletlilerin 211 kilometre pedal çevireceğini vurgulayan Yahyaoğlu, ''Üç kişilik ekip, güzergahlarında bulunan vatandaşlara termik ve nükleer santrallerin zararlarını anlatacak. Santraller konusunda bilinç oluşturulması ve bunların kurulmasına tepki gösterilmesi için vatandaşlardan destek isteyecekler'' diye konuştu.

Yahyaoğlu, bisikletlilerin protesto turunu 26 Haziran'da Mersin'de düzenlenecek ''Nükleer Santral Karşıtı Miting''e katılarak sona erdireceğini söyledi. Konuşmaların ardından üç bisikletli dernek binasının önünden hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler