Çankaya Belediye Başkanı'na soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yayımlanan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı nedeniyle Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkında soruşturma başlattı. Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülecek soruşturma kapsamında, söz konusu ses kaydı incelenecek, Eryılmaz'ın ifadesine başvurulacak.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 09:17
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yayımlanan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı nedeniyle Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkında soruşturma başlattı.

AKP Çankaya İlçe Başkanı Alaaddin Varol, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait olduğu öne sürülen ve basın-yayın organlarında yayımlanan ses kaydı üzerine, Eryılmaz ile Çankaya Belediye Meclisinin CHP'li üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, ses kaydında yer alan sözlere yer verilerek, Eryılmaz ile Çankaya Belediye Meclisinin CHP'li üyeleri ve kayıtta ismi geçen diğer ilgililer hakkında “rüşvet”, “zimmet”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “görevi ihmal” ve “görevi kötüye kullanmak” gibi suçlardan dava açılması talep edilmişti.

Dilekçede, suç duyurusunda bulunulan kişilerin işten el çektirilmeleri ve mal varlıklarına tedbir konulması da istenmişti.

 

Gökçek'e yanıt

Muzaffer Eryılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in  ''Ben Muzaffer Eryılmaz'ın yerinde olsam istifa ederim'' ifadesine yönelik açıklama yaptı. Eryılmaz, şunları kaydetti: ''Yeryüzünde, hele siyaseten Gökçek'ten adap ve ahlak dersi alacak tek bir insan yoktur ama kendisinin böyle bir derse çok ihtiyacı var. Başkaları hakkında konuşmadan insan dönüp bir arkasına bakar. Sağdan veya soldan Gökçek gibi siyaset yapan veya bu siyasete prim veren tek bir belediye başkanı var mıdır? Melih Gökçek eğer siyasi ahlak ve etikten bahsediyorsa istifasını gerektiren onca durum ve olaya karşın neden hala aynı koltukta oturmaya devam ediyor? Ya da o koltukta oturmak için neden her türlü yola başvuruyor. Sayın Gökçek benim için 'ben olsam istifa ederdim' diyor. Ben de diyorum ki Gökçek'in yerinde olsam insan içine çıkmazdım.''

 

"Bu işin soruşturulmasını biz istedik"

Eryılmaz, Çankaya Belediye Meclisi toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eryılmaz, yapılanların CHP'yi yıpratmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

Eryılmaz, basında yer alan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydının montaj olduğunu ileri sürerek, ''Cumhuriyet Başsavcılığından bu işin soruşturulmasını biz istedik'' dedi.
Mahkeme kararlarının da çok açık bir şekilde olayın düzmece ve kasetin montaj olduğunu ortaya koyduğunu iddia eden Eryılmaz, ''Olay, AK Parti'nin yolsuzlukları kapatmaya çalışması ve gündemi saptırmasıdır'' diye konuştu.

Tüm haklarını yasal yoldan takip ettiklerini, gerek CHP İl Başkanlığı, gerekse CHP Genel Başkanlığı tarafından kurulan komisyonlarda konunun takip edildiğini belirten Eryılmaz, basının, tarafsız ve doğru şekilde kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Alaaddin Varol da Eryılmaz hakkındaki ses kaydıyla ilgili soruşturma açılması istemiyle Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını belirterek, ''Çankaya Belediyesinin aldığı mahkeme kararı belediye başkanının aklayan bir karar değildir'' dedi.

Eryılmaz'ın konuşmasında mahkemenin ''kasetin montaj'' olduğuna ilişkin karar verdiğini söylediğini hatırlatan Varol, ''Ancak Başkan Eryılmaz, 'bu kasetteki konuşma bana ait değil' demiyor. Mahkeme kararı sadece bir tespittir. Kimsenin suçlu ya da suçsuz olduğunu ortaya çıkarmamaktadır'' görüşünü dile getirdi.

Bu arada, Çankaya Belediye Meclisinde 2009 yılının 330 milyon YTL'lik gelir ve gider bütçesi oy çokluğuyla onaylandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler