Ergenekon sanıkları ordudan ihraç edilebilir

AYİM, telefon dinleme tutanaklarından suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan uzman çavuşun meslekten ihraç edilmesine onay verdi. Bu karar, hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmayan ve Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan muvazzaf subayların da, dava sonuçlanmadan meslekten ihraç edilmesine neden olabilecek.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 09:22
Abone Ol google-news

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), aralarında terör örgütü Ergenekon davasında tutuklu muvazzaf subayların da bulunduğu pek çok sanığı ilgilendirecek emsal bir karara imza attı. AYİM, bir suç örgütüne yardım ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan bir uzman çavuşun meslekten ihraç edilmesi üzerine açtığı davayı reddetti. AYİM'in, verdiği emsal kararda, “Telefon dinleme tutanaklarından davacının suç örgütü elemanları ile içerisinde bulunduğu ilişkilerin mahiyeti ve şeklinin artık TSK da görev yapmasını engelleyici vehamet derecesine ulaştığı dikkate alındığında tesis edilen meslekten ayırma işleminde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır” denildi.

 

Ergenekon sanıklarına da uygulanabilir

Yargı çevreleri, AYİM’in verdiği bu kararın ardından, hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmayan askeri personelin meslekten ihraç edilmesine onay verilmesi anlamına geleceğini belirterek, “Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan muvazzaf subayların da, dava sonuçlanmadan meslekten ihraç edilmesine neden olabilecek” yorumunu yaptılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler