'İşçiyi atmak çözüm değil'

Sağlık- İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, işçiyi işten atmanın ekonomik bunalım iin bir çare olmadığını savundu. Başoğlu, "Zaten ağır çalışma şartlarının vurduğu ve ezdiği işçileri, bir de işten atarak ezme yoluna gidilmemelidir." dedi.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 09:25
Abone Ol google-news

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, işverenlerin ekonomik bunalımdan çıkarken, işçiyi işten atarak çözüm aramamaları gerektiğini bildirdi.
Başoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'de patlak veren ekonomik krizin giderek bütün dünyayı sardığını ifade etti.

Krizin henüz Türkiye ekonomisinde ciddi bir tahribat yapmamasının, tahribatın olmayacağı anlamına gelmeyeceğini kaydeden Başoğlu, bu konuyu görüşmek üzere Ekonomik ve Sosyal Konsey'in bir an önce toplanması gerektiğini kaydetti.
Hükümetten, işverenleri desteklemesini ve işçilerin işten atılmasına fırsat verilmemesini isteyen Başoğlu, şöyle devam etti:

''Bu kriz karşısında işverenlerin, işçi çıkartarak kendilerini kurtarmaya çalışmaları doğru bir tutum olamaz. İşverenler, ekonomik bunalımdan çıkarken, işçiyi işten atarak, onları aşsız ve ekmeksiz bırakarak çözüm aramamalıdır. Esasen işçiler işveren karşısında güçsüzdür, güvenceleri yoktur, ücretleri düşüktür ve büyük çoğunluğu sendikasızdır. Zaten ağır çalışma şartlarının vurduğu ve ezdiği işçileri, bir de işten atarak ezme yoluna gidilmemelidir. Krizin atlatılmasında adil, tutarlı ve işverenleri krizden kurtarırken işçileri de kurtarma, tedbirler arasında yer almalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler