Gül, Frankfurt Kitap Fuarı'nda

60. Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışı için yarın Almanya'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Gül, fuarda bir konuşma yapacak ve Türkiye Pavyonu'nun açılışını gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı Köhler ile bir araya gelecek, Almanya Federal Dışişleri Bakanı Steinmeier'i kabul edecek.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 09:41
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 60. Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışına katılmak üzere yarın Almanya'ya gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin onur konuğu olduğu 60. Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışına katılmak üzere 14-15 Ekim 2008 tarihlerinde Frankfurt'a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bu yıl 15-19 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, alanında dünyanın en büyük ve önemli fuarı olarak kabul ediliyor. 1949 yılından bu yana her yıl düzenlenen Fuar, kültürel etkileşim ve faaliyetler alanında dünya çapında önemli bir etkinlik, fikri mülkiyet alanında ise önde gelen uluslararası bir platform ve pazar olarak biliniyor.

60. Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında, ''Bütün Renkleriyle Türkiye'' teması altında Türkiye'nin derin edebi birikiminin yanı sıra, kültür ve sanatının da tüm yönleriyle tanıtılması amacıyla, okuma etkinlikleri, konserler, dans ve tiyatro gösterileri, sanat sergileri, sempozyumlar gibi yaklaşık 250 etkinlik düzenlenecek. Türkiye, aralarında 100 yayıncı, 350 yazar/çevirmen ve 320 sanatçının bulunduğu toplam 1000 kişilik bir heyetle Fuar'da temsil edilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Frankfurt ziyaretleri çerçevesinde, 14 Ekim günü Frankfurt Belediye Sarayını ziyaret ederek Altın Defteri imzalayacak, ardından Almanya Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'i kabul edecek.

Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışına katılarak, bir konuşma yapacak olan Cumhurbaşkanı Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Türkiye Pavyonu'nun açılışını da gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Gül, 15 Ekim günü ise Frankfurt Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hans-Joachim Tonnelier tarafından onuruna verilecek çalışma kahvaltısına katılacaklar. Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün Almanya Federal Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Horst Köhler ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek ve iki Cumhurbaşkanı birlikte Türkiye Pavyonu'nu gezecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Frankfurt ziyareti vesilesiyle, Almanya'daki Türk çatı kuruluşlarının temsilcilerini de kabul edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler