'Karamsarlık pompalayanlara kulak asmayın'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin küresel krizden en az zararla çıkması için gereken bütün önlemlerin alındığını belirterek, kriz uyarısı yapanları “yangına benzin pompası ile gidenler” olarak nitelendirdi. Finans noktasında bugün gelişmiş birçok ülkeden daha iyi seviyede olduğumuzu söyleyen Erdoğan "Bu dönemi akıllı ve kararlı bir şekilde sürdürürsek kazanca çevirebiliriz” dedi.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 09:41
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11. Dış Ticaret Haftası açılış töreninde yaptığı konuşmada küresel krize değindi. Türkiye’nin küresel krizin yarattığı dalgalanmadan mutlaka etkileneceğini, ancak bu etkilenmenin asgari düzeyde olacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz krizlerden gerekli dersleri çıkararak gerekli yapılanmayı oluşturduk. Bugün finans noktasında gelişmiş birçok ülkeden daha iyi seviyedeyiz. Bu dönemi akıllı ve kararlı bir şekilde sürdürürsek kazanca çevirebiliriz”

Erdoğan, Türkiye’nin küresel krizden en az zararla çıkması için gereken bütün önlemlerin alındığını belirterek, kriz uyarısı yapanları “yangına benzin pompası ile gidenler” olarak nitelendirdi.

Erdoğan, “Bütün yaptıkları millete karamsarlık pompalamak. Açık söylüyorum bu ülkede dört gözle kriz bekleyenler var. Krizden siyasi ya da maddi çıkar bekleyenler var. Bunun için ellerini ovuşturanlar var. Bunları milletimiz çok iyi biliyor” dedi.

 

"Dört gözle bekleyenler var"

Başbakan Erdoğan, “krizden hiç etkilenmeyeceğiz” demenin aşırı iyimserlik olacağını; ancak etkinin sınırlı kalması için bütün tedbirlerin aldığını söyleyerek, kriz uyarısı yapanları eleştirdi. Erdoğan şöyle konuştu: “Şimdi görüyoruz muhalefet, medya ve sivil toplum kuruluşlarından çok ciddi eleştiriler alıyoruz. Kriz için tarih verenler oldu. Bittik dediler, ortalığı velveleye verdiler. Ne oldu? Türkiye bütün krizlerini atlattı. Öneri istersiniz öneri vermezler. Bütün yaptıkları millete karamsarlık pompalamak. Açık söylüyorum bu ülkede dört gözle kriz bekleyenler var. Krizden siyasi ya da maddi çıkar bekleyenler var. Bunun için ellerini ovuşturanlar var. Bunları milletimiz çok iyi biliyor. Bunlara da asla prim vermedik. Otomotiv sektörü battı diyorlardı. Otoshow yapıldı. Ne oldu? Kendileri diyor şimdi. Kapan kapana.”

 

"Karamsarlık pompalayanlara kulak asmayın"

Kriz uyarısı yapanları “yangına benzin pompası ile gidenler” şeklinde tanımlayan Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer bir yerde yangın varsa yangını söndürmek itfaiyenin görevi; ama itfaiye yangını söndürmek için yangın pompasıyla gitmez bunlar onu yapıyor. Biz su pompasıyla gidiyoruz. Şu anda krizin bu noktasında bizde bir hasar yok. Ancak olmayacak demiyorum. En az zararla bunu aşacağız. Ekonomik ve sosyal istikrarın sürdürülmesinde güven çok önemli. Bizim istikrarımızı zedelediler. Geçen yıl küresel sermayeden 22 milyar Dolar pay almıştık. Bu sene yine o rakamı göremeyeceğiz belki ama 15 milyar Dolar göreceğiz. Tüm zor şartlara rağmen ayağımız yere sağlam basıyor. Ama asla yılgınlığa karamsarlığa düşmeyeceğiz. İlgili tüm bakanlarımızla tüm gelişmeleri dikkatle izliyor ve gereken önlemleri alıyoruz. Özellikle yatırımcılarımızdan iş adamlarımızdan rica ediyorum karamsarlık pompalayanlara kulak asmayın. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Ekonomik gelişim bakımından dünyanın en dikkat çeken ülkeleri arasındayız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler