Şehitlerimize veda

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan askerler toprağa verildi.

Yayınlanma: 21.06.2010 - 12:33
Abone Ol google-news

Şehit Mehmet Ali Tosun'un cenazesi Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Aydın Bey Camisi avlusuna getirildi.

Cenazeyi karşılayan binlerce yurttaş, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ağlayan ve baygınlık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Bu arada şehidin annesi Müşerref Tosun ile babası Abdullah Tosun'un cenazede güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Duaların okunması ve cenaze namazının ardından Şehit Tosun'un cenazesi, ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce yurttaş eşliğinde Adnan Menderes Bulvarı'nda bir süre askerler tarafından taşındı.

Şehit Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un cenazesi merkeze bağlı Tepecik beldesinde toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidinin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AKP milletvekilleri Mehmet Erdem ve Atilla Koç, CHP Milletvekili Fatih Atay, MHP milletvekilleri Ali Uzunırmak ve Recep Taner, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, askeri erkan ile çok sayıda yurttaş katıldı.


Erdoğan'ın çelengine müdahale

Bu arada törene katılan yurttaşların AKP binası önünden geçişi sırasında atılan sert cisim küçük yaştaki bir kızın yaralanmasına neden oldu. Yaralıya ilk müdahale 112 Acil Servis ekiplerince yapıldı.

Cenaze namazından çıkan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a da yurttaşlar tepki gösterirken Vali Coş ile yurttaşlar arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Cenaze namazı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini yazdığı çelenge müdahale eden bir kişi de olay yerinden uzaklaştırıldı.

 

Onbaşı Mustafa Kayın'a veda

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonda mayına basarak şehit olan Piyade Onbaşı Mustafa Kayın'ın cenazesi, Edirne'nin Keşan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Dün Hakkari'den askeri uçakla Çorlu Havaalanı'na getirilen ve ardından Çorlu Askeri Hastanesi'ne konan Mustafa Kayın'ın cenazesi cenaze merasimi öncesi ambulans ile Keşan Aşağı Zaferiye Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Şehit Mustafa Kayın'ın cenazesini burada yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık bir grup ile ailesi gözyaşlarıyla karşıladı.

Ailesi, şehidin cenazesinin ambulanstan alınıp evin önündeki masaya konulmasını istedi. Ancak, askeri yetkililer buna izin vermedi. Bunun üzerine anne Sevgi, baba Süleyman ve ağabey Süney Kayın ambulansın içerisine alındı. Şehidin cenazesi, daha sonra evden 1,5 kilometre uzaktaki Yukarı Zaferiye Camisi'ne yurttaşların korteji eşliğinde götürüldü.

Camide cenazenin musalla taşına konması sırasında anne Sevgi Kayın baygınlık geçirdi.
Cenaze namazını İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu'nun kıldırmasının ardından şehidin cenazesi top arabasına konuldu. Mustafa Kayın'ın naaşı 10 bini aşkın Keşanlı'nın her iki yanında yer aldığı caddeden askeri bando eşliğinde geçirildi. Keşan'ın 22. şehidi Mustafa Kayın, asri mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mustafa Kayın'ın cenazesinin toprağa verilmesini babası Süleyman, annesi Sevgi ve ağabeyi Süney Kayın, gözyaşları içerisinde izledi. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından tören mangası şehit için üç el saygı atışı yaptı.

2. Kolordu Komutanı Korgeneral Necati Özbahadır, şehit Mustafa Kayın'ın tabutuna sarılı Türk Bayrağı'nı şehidin babasına verdi.

Törene, Edirne Valisi Gökhan Sözer, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Necati Özbahadır, AKP Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, Keşan Kaymakam Vekili ve İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve çok sayıda yurttaş katılırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları çelenk gönderdi.

 

Ramazan Erdem son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Er Ramazan Erdem, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Ereğli Devlet Hastanesi morgundan dualar eşliğinde alınan şehidin cenazesi Bozhane Camisi'ne götürüldü.

Cami önünde ellerinde Türk Bayrakları ile bekleyen çok sayıda yurttaş, sloganlar, alkışlar ve tekbirlerle şehit erin cenazesini karşıladılar.

Cenaze merasimine Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı Tümgeneral Nurettin Kılıç, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, AKP Zonguldak milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Düzce milletvekilleri Metin Kaşıkcıoğlu ve Celal Erbay, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile kentteki bazı ilçe belediye başkanları, askeri erkanın yanı sıra kalabalık bir yurttaş topluluğu katıldı.

Top arabasına konulan şehit Erdem'in cenazesi, ilçe merkezinde askerlerin ve yurttaşların oluşturduğu kortej eşliğinde yaklaşık bir kilometre taşındı.

Erdem'in cenazesi, Ereğli'ye bağlı Gökçeler beldesinde toprağa verildi.


Şehit Oğuz Yelken toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Oğuz Yelken'in cenazesi, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde toprağa verildi.

Dün Hakkari'den askeri uçakla Çorlu Havaalanına getirilen ve Çorlu Askeri Hastanesine konulan Oğuz Yelken'in cenazesi, ambulansla Uzunköprü'deki Muradiye Camisi'ne getirildi.
Yelken'in cenazesini burada yaklaşık 10 bin kişi ile ailesi karşıladı.

Oğlunun cenazesi getirildiği sırada baygınlık geçiren Hatice Yelken'e sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Anne Hatice ve baba İlyas Yelken, daha sonra, oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Muradiye Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Oğuz Yelken'in cenazesi tören kıtası tarafından omuzlara alınarak top arabasına konuldu. Cenaze, askeri bando eşliğinde ve binlerce yurttaşın alkışları arasında Uzunköprü Kaymakamlığının önüne getirildi. Bu sırada vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine ve ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye slogan attı.

Burada top arabasından alınan Yelken'in cenazesi Uzunköprü Belediyesi cenaze aracına konularak Kavacık köyündeki baba ocağına götürüldü.

Anne Hatice Yelken, ''Oğlum hoş geldin evine. Seni böyle mi karşılayacaktık. Vatan sağ olsun'' dedi.

Dua edilmesinin ardından Oğuz Yelken'in cenazesi, köy mezarlığına götürüldü.
Cenazenin toprağa verilmesinin ardından tören mangası tarafından şehit için üç el saygı atışı yapıldı.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Oğuz Yelken'in tabutuna sarılı Türk bayrağını şehidin babasına, şehidin fotoğrafını ise annesine verdi. Komutanlar, şehidin mezarına karanfil bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler