'Uçan Süpürge'den TV programı

Kadın kuruluşu Uçan Süpürge, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yerel medyada yaygınlaştırmak için başlattığı ''Kadın 2007 Televizyon Programı Projesi''ni değerlendirmek için toplantı düzenledi.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 09:58
Abone Ol google-news

Uçan Süpürge Kurucusu Halime Güner, Türkiye'de demokrasinin, ekonominin ve siyasetin daha güçlü olmasının istenmesi halinde kadınlar konusundaki ayrımcılığın çözülmesi gerektiğini söyledi. Güner, bu konuda televizyonlara büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Projeyle ilgili bilgi veren Güner, projenin 12 ilde yerel medyada uygulandığını ve Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini anlattı.

Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği Başkanı Şeyda Açıkkol, bu projenin yerel medyada sahiplenilmesinin önemli bir başlangıç olduğunu, yerel medyanın kadınların bilinçlendirilmesinde önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi Hülya Alp ise toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin medyada yaygınlaştırılması gerektiğini, medyanın kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için önemli olduğunu kaydetti.

Uluslararası ve ulusal sözleşmelere değinen Alp, uluslararası sözleşmelerin konuya ilişkin hükümlerini uygulanır kılacak strateji ve düzenlemelerde önemli eksiklikler bulunduğunu ifade etti.

Televizyonlarda kadını aşağılayan, istismar eden yanlış uygulamaların olduğunu da belirten Alp, yayınlarda kadının pozitif imajını artıran, kadını daha etkin hale getiren programlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler