Çakırhan'ı uğurluyoruz

'Doğayla uyumlu mimari'nin öncüsü, Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi, şair ve yazar Nail Çakırhan, Akyaka'da toprağa verilecek.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 12:23
Abone Ol google-news

Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi, şair ve yazar Nail Çakırhan, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. 10 Ekimde Muğla Yücelen Hastanesinde yaşama gözlerini yuman Çakırhan, doğayla uyumlu mimarinin öncüsü olduğu Akyakada, öğle namazının ardından toprağa verilecek.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, hayatını kaybeden Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi edebiyatçı Nail Çakırhanın vefatı dolayısıyla eşi Halet Çambel Çakırhana başsağlığı telgrafı gönderdi. TBMM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, TBMM Başkanı Toptanın gönderdiği telgrafta, Nail Çakırhanın vefatından derin üzüntü duyduğunu kaydettiği belirtildi. Meclis Başkanı Toptan, telgrafına şöyle devam etti:

Çakırhan, edebiyatçı kimliğinin yanı sıra mimarlık alanında göstermiş olduğu üstün başarılarla dünyanın en saygın ödüllerinden Ağa Han Uluslararası Mimarlık Ödülüne layık görülerek milletimizi gururlandırmıştır. Yapmış olduğu projelerle kendine özgü bir tarz oluşturmayı başaran Çakırhan, geleneksel mimariyi koruma konusunda da herkese örnek olmuştur. Nail Çakırhanın edebiyat ve mimarlık alanında ülkemize yapmış olduğu hizmetlerin asla unutulmayacağına inanıyorum.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da yayımladığı başsağlığı mesajında, Nail Çakırhanın,üstün başarıları ve ardında bıraktıklarıyla daima saygıyla anılacağınıkaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler