Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Yeni Bina'da saat 12.30'da başlayan toplantı 4.5 saat sürdü. Toplantının ardından açıklama yapan Cemil Çiçek, toplantıda küresel mali kriz ve terör konusunun görüşüldüğünü söyledi.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 10:52
Abone Ol google-news

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bundan sonra Bakanlar Kurulu toplantısını 15 günde bir yapacaklarını belirterek, Bakanlar Kurulu'nun yapılmadığı hafta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ekonomi ve terör konularıyla ilgili toplantılar yapılacağını bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Toplantıda ilk olarak, dünyadaki ekonomik krize paralel olarak Türkiye'deki gelişmeleri ele aldıklarını belirten Çiçek, muhtelif zamanlarda da yapıldığı üzere konuyu yakinen takip ettiklerini söyledi. Çiçek, ''Bunu iş dünyasının, vatandaşlarımızın bilmesi için ifade ediyorum. Daha bu kriz lafları telaffuz edildiği günden beri bu konuyu biz ilgili arkadaşlarımız, sayın Başbakanımız yakinen takip etmektedir'' dedi.

Bu tür krizlerin bir psikolojik boyutu olduğunu belirten Cemil Çiçek, ''Her olayı kendi çerçevesi ve hudutları içerisinde değerlendirmediğinizde olduğundan çok daha fazla olumsuz tesir vatandaşa yansır'' diye konuştu. Çiçek, o nedenle bu tür toplantıların bazen basına kapalı yapıldığını anlattı.

Bundan sonra bu konuyu daha açık, daha yakın takip etmiş olacaklarını belirten Çiçek, ''En başta iş dünyamız olmak üzere herkesin, kimsenin başka türlü bir değerlendirme veya başka türlü anlamalara yol açabilecek hususlardan kaçınmasında fayda var'' diye konuştu.

 

Terör

Toplantıda ikinci olarak yine Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden terör konusunu ele aldıklarını ifade eden Çiçek, yine hükümetin yakından takip ettiği, gündeminde tuttuğu ve devletin ilgili birimleriyle beraber sık sık gündeme aldıkları bir konu olduğunu kaydetti.
Çiçek, ''Bundan sonra şöyle bir yöntem takip edeceğiz; Bakanlar Kurulu toplantısını 15 günde bir yapacağız. Bakanlar Kurulu'nun yapılmadığı hafta da Sayın Başbakanımız başkanlığında her iki konuyla ilgili bakanların ve ilgili birimlerin katıldığı, daha dar kapsamlı daha verimli bir çalışma imkanı bulabilmek için bu toplantılar yapılmış olacaktır. Hem ekonomi hem de terör'' diye konuştu. Zaten terörle ilgili toplantılar yapıldığını, ekonomiyle ilgili yapılan toplantılar da olduğunu söyleyen Çiçek, ''Bunları daha düzenli, periyodik hale getirmiş olacağız'' dedi.

 

"Beklentilerimiz var"

Gazetecilerin Barzani ziyareti ile ilgili sorularını yanıtlayan  Cemil Çiçek, Türkiye'ye yönelik terör saldırılarının büyük ölçüde Kuzey Irak'tan geldiğini, Merkezi Irak hükümeti olmak üzere tüm dünyadan beklentileri olduğunu söyledi.

Çiçek, "Terör örgütü hem Irak'la olan ilişkilerimize, hem de bölgenin istikrarına zarar veriyor" dedi.Çiçek, beyandan çok eyleme önem verdiklerini de ifade etti.

 

Girişimci bilgi sistemi

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıda ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın, iş dünyasının uzunca bir zamandan beri dile getirdiği, ''Sanayi Envanteri'' yeni adıyla ''Girişimci Bilgi Sistemi'' konusuyla ilgili bilgi verdiğini aktardı.

Bu konudaki çalışmaların 1 yılı aşkın süredir devam ettiğini anlatan Çiçek, Bakan Çağlayan'ın Bakanlar Kurulu'na bu konuda taslak bir bilgi sunduğunu kaydetti. Çiçek, Türkiye'de yatırım yapacak, iş kuracak kişilere lazım olan bilgilerin bütün yönleriyle verilmesi gerektiğini vurguladı.

Çiçek, bu bilgilerin, şu bakanlıkta veya bu genel müdürlükte bulunduğunu, ancak bilgilerin hepsinin derlenip girişimcinin hizmetine sunulması için bu envanter çalışmasının yapıldığını anlattı. Çiçek, ''İlk defa olarak böylece, Türkiye'nin sanayi kapasitesi, envanteri girişimcinin hizmetine sunulmuş olacak'' diye konuştu.

Sonuçlarla ilgili değerlendirme yapıldığını, çalışmaların devam ettiğini ifade eden Cemil Çiçek, akabinde bir kısım yasal ve kurumsal düzenlemeler yapılması gerekeceğini de söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler