Fransa'dan bankalara yardım

Fransa Hükümeti'nin, küresel mali kriz karşısında zor durumda olan bankalarının 360 milyar Avro'ya kadar olan açığını garanti altına alacağı bildirildi. Bankaları kurtarma planı 2009 yılı sonuna kadar geçerli olacak. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy bu konuda "Fransa hiçbir bankanın çökmesine izin vermeyecek" diye konuştu. Uygulanacak modelin ayrıntılarının yarın açıklanması bekleniyor.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 11:17
Abone Ol google-news

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, küresel kriz karşısında zor durumda olan bankalara 360 milyar Avro'ya kadar yardım yapılacağını açıkladı. Sarkozy, hükümetin zor durumdaki bankalar arasındaki kredi alış verişinde 320 milyar Avro'ya kadar garanti vereceği, yine zor durumdaki bankaların sermaye artırımı için ise 40 milyar Avro ayıracağını bildirdi.

Hükümetin yapacağı bu yardımın maksimum olduğunu belirten Sarkozy, mali piyasaların normal bir biçimde çalışmaya başlaması halinde bu rakama da ulaşılamayabileceğini vurguladı. Bu arada, zor durumdaki bankalara vakit geçirmeden yardım yapacak ve fon ayıracak özel bir mekanizmasının kurulması için hazırlanan yasa tasarısına onay verildi. Söz konusu yasa tasarısı bu hafta içinde meclis ve senatoda oylanacak.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler