Başbakan Erdoğan'a hakaret davası

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kurucu Genel Başkanı Adnan Türkkan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Türkkan'ın 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 13:11
Abone Ol google-news

Beyoğlu 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Türkiye Gençlik Birliği Kurucu Genel Başkanı Adnan Türkkan ile avukatı Mehmet Nuri Aytekin katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, herhangi bir beyanı olup olmadığı sorulan sanık avukatı Aytekin, davanın bu aşamasında söyleyecek sözü olmadığını kaydetti.

Mahkeme hakimi, bilirkişi raporuna karşılık yapacakları savunma için sanık Türkkan ve avukatı Aytekin'e süre vererek, duruşmayı başka bir tarihe bıraktı.

Duruşma sonrası, adliye bahçesinde toplanan TGB üyesi bir grup, ellerindeki çeşitli dövizleri açıp slogan atarak Adnan Türkkan'a destek verdiler. Türkkan, burada yaptığı basın açıklamasında, hakkındaki davaya tepki gösterdi.

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Türkkan'ın, 10 Mart 2007'de Beyoğlu'nda yaptığı bir basın açıklamasında kullandığı sözler ile Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülerek, 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler