'Bizi yıpratmaya çalışıyorlar'

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Ergenekon Davası'na ilişkin hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. Özbek, Atatürk'ün ilkelerini benimseyen, İslam dininin değerlerine sahip çıkarak çağdaş sendikacılık yaptıklarını belirtti.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 13:25
Abone Ol google-news

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, bazı çevrelerin kendilerini hedef seçtiklerini savunarak, "İddiaları asılsız. Sahte iddialarla bizi yıpratmaya çalışıyorlar” dedi. Özbek, Atatürk'ün ilkelerini benimseyen, İslam dininin değerlerine sahip çıkan çağdaş sendikacılık yaptıklarını belirtti. Özbek, “Türk Metal, Anayasa ve yasalara saygılı, laik, demokratik Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliğini ölüm pahasına savunacaktır” dedi.

 

"Tabii ki eleştireceğiz"
 

Bağımsız sendikacılık anlayışı gereği sadece bugünkü iktidarı değil, CHP, MHP, Anavatan ve DYP iktidarlarını da eleştirdiklerini belirten Özbek şunları söyledi: “Biz tabi ki eleştireceğiz. Bir sivil toplum kuruluşu isek, tabi eleştireceğiz. Ancak hükümetin eleştiriye hiç tahammülü yok. Başbakan istiyor ki hiç kimse eleştirmesin. Yatsın kalksın, yatsın kalksın. Ama biz yatıp kalkmayacağız. Toplu sözleşmede bir hata yapmış isem, işçiyi satmışsam beni eleştirin. Eleştirmek demokratik bir yöntem, eleştirilere saygı duymak da demokratik bir erdemdir.”

 

"Iımlı islam adı altında Araplaştıracaksınız"

Amblemlerindeki bozkurt işaretine yönelik yapılan eleştirilere de değinen Özbek şöyle devam etti: “Bizim amblemimiz bozkurttur. Ergenekon Türklerin yeniden doğuşudur. Bozkurt da o nedenle Türklerin amblemi, sembolü olmuştur. Hiçbir kuvvet Türk Milleti’ni ehlileştirememiştir. Hiçbir yerde ehlileştirilmiş bir kurt gördünüz mü? Siz “ılımlı İslam” adı altında bizi Araplaştıracaksınız. Hadi oradan… Bizim görüşümüz birlik beraberlik bütünlük. Hepimiz biriz. Ayrımcılık istemiyoruz.”

 

"Yazılanlar kadar malım olsa şimdi Karun kadar zengindim"

Mal varlığıyla ilgili iddialara da yanıt veren Özbek, 37 yıllık sendikacı olduğunu kaydetti ve “Özel sektör sendikacısıyım. Bir tane işveren çıksın, Özbek'e şunu şunu yaptım desin, derhal bırakır, intihar ederim” dedi. Özbek şunları söyledi: “Mal varlığıma ilişkin yazılanların hepsi doğru değil. Yazılanlar kadar malım olsa şimdi Karun kadar zengindim. Evim var, olmayacak mı?” Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın'ın, kendisi ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, “sendikayı zarara uğrattıkları ve haksız kazanç elde ettikleri” ne ilişkin iddialara da yanıt verdi. Özbek, “İddialar asılsız ve mesnetsizdir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler