Hepatit A aşısı artık ücretsiz

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, 2008 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği çerçevesinde, kronik karaciğer hastaları için olan hepatit A aşısının ücretsiz hale getirildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 13:51
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan hepatit A, grip ve zatürre aşılarının risk grubundakilere ücretsiz yapıldığını söyledi. Buzgan “Grip aşısı 65 yaş üstündekilere de herhangi bir hastalığı olmasa dahi ücretsiz yapılıyordu. Grip aşısı ile birlikte zatürre aşısı da risk gruplarına ücretsiz yapılıyordu. Ama 65 yaş üstünde olanlara zatürre aşısının yapılması ücretsiz değildi. Yeniliklerden biri grip aşısında olduğu gibi bu aşıların ücretsiz yapılması oldu".

İkinci yenilik ise; kronik karaciğer hastaları için daha önce Hepatit A hastalığını geçirmemişlerse hepatit A aşısının da ücretsiz olarak yapılması mümkün hale geldi. Hepatit A aslında küçük yaşta geçirildiğinde önemli bir sağlık sorununa yol açmayan, kronikleşmeyen bir hastalık iken, erişkinlerde geçirildiğinde ise ağır seyreden ve ölüme yol açabilen bir hastalıktır. Şimdi bu yeni tablo ile artık bu tür hastalığı olanların da hepatit A aşısını ücretsiz yaptırmaları mümkün hale geldi. Yani yeni yayımlanan 2008 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği çerçevesinde grip ve zatürre (pnömokok) aşılarının belirlenmiş risk gruplarına ve 65 yaş ve üzerindeki kişiler ile yaşlı bakımevi ve huzurevinde kalan kişilere durumlarını belgelendirmeleri halinde bedeli Sosyal Güvenlik Kurumu’nca karşılanmak üzere reçete edilebilmesi sağlandı. Ayrıca, kronik karaciğer hastaları için hepatit A aşısının da reçete edilebilmesi mümkün hale getirildi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler