6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk anıldı

6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, Moda Parkı'nda düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine, Korutürk'ün kızı Ayşe Arzık, damadı Ahmet Arzık ile gelini Suzan, torunu Selçuk Korutürk, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari, Moda sakinleri, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 13:52
Abone Ol google-news

6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, 21. ölüm yıl dönümünde Kadıköy'de anıldı. Korutürk için Moda Parkı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Korutürk'ün anıtı önüne Kadıköy Belediyesi ve Moda Gönüllüleri'nce ayrı ayrı çelenk bırakıldı.

Törende konuşan anma programının düzenleyicisi, araştırmacı-yazar Muzaffer Ayhan Kasa, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır bir şekilde görev yapan Korutürk'e vefa borçlarını yerine getirmek amacıyla 4 yıldır anma programı düzenlediklerini hatırlattı.

Kasa, Korutürk'ün, Montrö Boğazlar Sözleşmesi heyetinde bulunduğu sırada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı döneminde, diplomat görevli iken ve Cumhurbaşkanlığı görevinde etkin devlet adamlığına ilişkin bilgiler verdi.

Anma törenine, Korutürk'ün kızı Ayşe Arzık, damadı Ahmet Arzık ile gelini Suzan, torunu Selçuk Korutürk, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari, Moda sakinleri, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Moda Parkı'nın karşısındaki apartmanda oturan ve 95 yaşında olduğu için anma törenine katılamayan Korutürk'ün eşi Emel Korutürk, programı balkondan izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler