CHP'den notere ilişkin soru önergesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyelerince Meclis Başkanlığı'na verilen yazılı soru önergesinde, ''hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulan İstanbul 10. Noteri'nin belediyenin bağlı şirketlerinden Kiptaş'ın kura çekilişlerini yaptığı'' belirtilerek ''bu yolla kendisi ve yakınlarının kaç daire sahibi olduğu'' soruldu.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 16:29
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında, CHP'li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ, Ali Lütfü Gündöndü ve Zeki Çakır tarafından ortak bir soru önergesi verildi.

Sağ tarafından okunan önergede, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı şirketlerinden KİPTAŞ'ın satışa sunduğu projelerde dairelerin kime çıkacağının tespiti için halka açık olarak yapılan çekilişleri, Almanya'daki Deniz Feneri davasında ceza alan Mehmet Gürhan'ın Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı'na verdiği vekaletnameyle ilgili hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulan İsmet Büyükkılıç'ın sahibi olduğu İstanbul 10. Noteri'nin yaptığı'' belirtildi.

''İstanbul 10. Noteri'nin sahibi ve yakınlarının noter olarak görev aldıkları bu çekilişlerde, bu kişilerin kendilerine de daire çıktığı'' ileri sürülen önergede, şu görüşlere yer verildi:

''İnsanların büyük bir güvenle izlediği, kiminin sevindiği, kiminin ağladığı, sonuçlarına güvendiği bu çekilişlerde 10. Noter'in sahibinin ve yakınlarının adına kaç daire vardır? Edinilen daireler Kiptaş'ın hangi projelerinden edinilmiştir. İstanbul 10. Noteri Kiptaş'ın hangi projelerinde yetkili noter olarak görev almıştır. Kiptaş, bu gelişmelerin ardından İstanbul 10. Noteri ile anlaşmasını fesh etmiştir. Geçmişe dönük İstanbul 10. Noteri'nin yaptığı çekilişlerin hak sahipleriyle ilgili bir araştırma yapılmış mıdır? Yapıldıysa usulsüzlük tespit edilmiş midir? Önergemizin Başkanlık makamına havalesini arz ederiz.''
Önerge, oy birliğiyle Başkanlık makamına havale edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler