Babacan New York temaslarına başladı

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, New York'ta temaslarına başladı. Babacan, 17 Ekimde BM Genel Kurulunda yapılacak Güvenlik Konseyi 2009-2010 dönemi geçici üyeliği seçimleri öncesinde BM'de temsil edilen coğrafi gruplara üye ülkelerin daimi temsilcileriyle çeşitli toplantılarda bir araya gelecek.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 17:42
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Güvenlik Konseyi 2009-2010 dönemi geçici üyeliği seçimleri öncesi New York'ta başladığı temasları çerçevesinde ilk olarak Pasifik grubu ülkelerinin temsilcileriyle görüştü. Babacan'ın bugün Afrika ülkelerinin temsilcileriyle iki grup halinde görüşmesi bekleniyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Babacan, bölgesel grupların temsilcileriyle görüşmelerinin dışında ikili düzeyde de bazı temaslarda bulunabilecek. Güvenlik Konseyi üyeliği için 17 Ekimde yapılacak seçimlerde BM Genel Kurulunun 192 ülkesinin daimi temsilcileri oy kullanacaklar. Babacan'ın bu hafta daimi temsilcilerle yapacağı görüşmeler bu nedenle önem taşıyor.

Türkiye, Batı Avrupa grubundan Avusturya ve İzlanda'ya karşı yarışacak ve Konseye seçilmesi için Genel Kurulda oy kullananların üçte ikisinin oyunu alması gerekecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler