Karadağ'da protesto gösterisi

Karadağ hükümetinin Kosova'nın bağımsızlığını tanıması kararına karşı başkent Podgoriça'da protesto gösterisi düzenlendi. Gösteriye yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Kosova'nın şubat ayında ilan ettiği bağımsızlığı tanıyan ülkeler arasına geçen hafta Makedonya ve Karadağ da katılmıştı. Karadağ ile Sırbistan 2006 yılında ayrıldı.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 18:36
Abone Ol google-news

Karadağ hükümetinin Kosova'nın bağımsızlığını tanıması kararına karşı başkent Podgoriça'da düzenlenen protesto gösterisi şiddete dönüştü.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı gösteriyi dağıtmak için polis göz yaşartıcı gaz kullandı.
Hükümetin geçen hafta eskiden Sırbistan'ın bir parçası olan Kosova'nın bağımsızlığını tanımasını Sırbistan'ı ''arkadan bıçaklamak'' olarak gören binlerce kişi, Sırp bayraklarını sallayarak, ''Kosova Sırbistan'ın kalbidir'' diye slogan attı.

Hükümetin kararının derhal iptal edilmesini isteyen göstericilerden bazıları, polise yanan meşaleleri fırlattı. Yaralanan polislerden biri parlamento binasına götürüldü. Bazı göstericilerin de binaya taş atarak camları kırması üzerine polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler