Hahamlara suikastte tutuklama

''Hahamlara suikast düzenlemek üzere Kars'tan İstanbul'a geldiği'' yönündeki ihbar üzerine gözaltına alınan şüpheli, tutuklandı.

Yayınlanma: 24.06.2010 - 18:19
Abone Ol google-news

İstanbul Emniyeti'ne gönderilen bir ihbar mektubunda, ''Kars'ta marangozluk yapan İ.R'nin, hahamlara yönelik suikast gerçekleştirmek üzere İstanbul'a geldiği'' öne sürüldü. İhbarla ilgili çalışma başlatan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar mektubundaki bilgilerden yola çıkarak İ.R'yi takibe aldı.

Teknik ve fiziki takip sonucu İ.R'nin bilinmeyen numaralar servisinden telefon numaralarını aldığı sinagogları ankesörlü telefondan arayarak çalışmak istediğini söylediğini belirleyen polis, şüpheliyi, dayısının Küçükçekmece'deki evinde gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan İ.R'nin, suikast iddialarını kabul etmeyerek, ''Yahudilerden nefret ediyorum. Ancak eylem yapmak gibi bir niyetim yoktu'' dediği öğrenildi.

Üzerinde ve kaldığı dayısının evinde herhangi bir suç unsuru bulunmayan İ.R, emniyetteki sorgusunun ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan İ.R, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler