D vitamini dozunu arttırın

Pediatristler, çocuklar için günlük D vitamini dozunun iki katına çıkarılmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar çocukluk döneminde yapılan D vitamini takviyesinin ileri yaşlardaki kemik erimesi riskini azaltabileceğini de belirtiyor.

Yayınlanma: 13.10.2008 - 21:00
Abone Ol google-news

Amerikan Pediatri Akademisi, çocuklarda raşitizmin önlenmesi amacıyla günlük D vitamini dozunun iki katına çıkarılmasını tavsiye etti.

Amerikan Pediatri Akademisi'nden doktor Frank Greer yaptığı açıklamada, "çocukların her gün ihtiyaç duyduğu D vitamini dozunun iki katına çıkarılmasını tavsiye ettiklerini, çünkü kanıtların çocukların ömürleri boyunca bunun faydasını göreceğini gösterdiğini" ifade etti.

Greer, vitamin takviyesinin önemli olduğunu çünkü birçok çocuğun yalnızca beslenmeyle yeterli D vitamini alamadığını belirtti. Akademinin doktorlarından Carol Wagner de, emzirmenin bebekler için en iyi beslenme kaynağı olmasına rağmen emzirilen bebeklere de D vitamini takviyesi yapılması gerektiğine dikkat çekti. Akademi bu tavsiyesi kapsamında çocuklara, doğdukları günden itibaren günde 400 birim D vitamini verilmesini istiyor.

Uzmanlar çocukluk döneminde yapılan D vitamini takviyesinin ileri yaşlardaki kemik erimesi riskini azaltabileceğini de belirtiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler