Gazetelerde bugün

Cumhuriyet bugün "Fatura yoksullara" manşetini kullanarak 100 milyon insanın açlığa itildiğini vurguladı. Radikal manşetinde "Diyarbakır şefkat bekliyor" diyerek seçimlerde Diyarbakır'ı yine DTP'nin alacağını iddia etti. Vatan Gazetesi ise "Ya Deniz Feneri" manşetini kullanarak Deniz Feneri soruşturmasında bir gelişme olmadığını hatırlattı.

Yayınlanma: 14.10.2008 - 07:08
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Fatura yoksullara

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ve IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, bu yıl 100 milyon insanın açlığa itildiğini ve bunun daha da artacağını belirterek yoksul ülkelere yapılan yardımın kesilmemesi gerektiğini söylediler.
 

 

HÜRRİYET

Tanrı cezası mı kul hatasımı


Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile kendisini ziyaret eden Avusturya Katolik Kilisesi Viyana Kardinali Christoph Schönborn arasında, "küresel ekonomik kriz" konusunda "ilahi" uyuşmazlık çıktı. Schönborn "küresel ekonomik krizi" tanrının bir cezası olarak değerlendiriken, Bardakoğlu ise "insanın kendi eliyle ürettiklerinin yine kendine dönmesi olarak görebiliriz"dedi.


 

MİLLİYET

Erdoğan'dan ağır itham

Başbakan Tayyip Erdoğan, ekonomik krizle ilgili uyarılarda bulunanlara dün yine yüklenirken, "Krizden maddi, siyasi çıkar bekleyenler, bunun için ellerini ovuşturanlar var"dedi.
 

 

RADİKAL

Diyarbakır şefkat bekliyor


Erdoğan'ın 'DTP kalesi'ni düşürmesi zor. Erdoğan'ın 'Diyarbakır'ı istiyorum' çağrısının yerine gelmesini mümkün kılacak mı? Kente ayak basan çok da vakit geçirmeden yanıtı bulabiliyor. Büyük ihtimalle yine DTP'li aday seçilecek.
 

 

TERCÜMAN

Kızına da sert uyarı


Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan'ın kızı TÜSİAD Başkanı Yalçındağ'a kriz açıklamaları sebebiyle, "Yangına benzin dökme" diye sert çıktı.
 

 

AKŞAM

Dün dündür

Barzani'nin tehdit yağdırdığı, Ankara'nın da 'Muhatabımız değil'diye Kürt lideri yok saydığı dönem bitti. Kuzey Irak yönetimi ile kritik adım bugün Bağdat'ta atılıyor.
 

 

POSTA

Skandal


Ankara-Diyarbakır seferini yapan Anadolujet uçağındaki yolculardan biri kalp krizi geçirdi. Pilot durumu Diyarbakır kuleye bildirdi. Kule de ambulans göndermesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ni aradı. Ancak telefon ve telsize hiç kimse cevap vermedi. Uçak indiğinde ambulans ortada yoktu ve hasta öldü.

 

 

VATAN

Ya Deniz Feneri


Çankaya'nın CHP'li Belediye Başkanı'ylı ilgili 'rüşvet' soruşturması jet hızıyla başladı, iyi de oldu. Ama Deniz Feneri'nde henüz somut bir gelişme yok.


 

STAR

Krize karşı dört kalkan


1-AB'de yüzde 66 olan borçluluk Türkiye'de yüzde 38 2- Merkez Bankası'nın döviz rezervi 79 milyar dolarla İsviçre'den daha yüksek.3-İhracat 131, turizm geliri 20 milyar doları geçti. 4- Şeffaflık ve likidite sorunu yok, 15 milyar dolar yabancı sermaye geldi.
 

 

SABAH

Kadının canı yok


Aile içinde kadına yönelik şiddet önlenemiyor. Sabah arşivindeki olaylara göre bir yılda kocaları ya da eski kocaları tarafından öldürülen kadınların sayısı 24'e çıktı.


 

YENİ ŞAFAK

Türkiye krizi hafif atlatır


Küresel krizin bütün aşamalarını önceden haber verdiği için adı 'kahin'e çıkan ABD'li Prof. Roubini, Türk ekonomisini mercek altına aldı. İstanbul doğumlu Roubini, "Türkiye krizden az etkilenecek"dedi.

 

 

ZAMAN

AB'nin terör zirvesinden beklentisi güvenlik-demokrasi
dengesi

Türkiye, yerel seçimler öncesi tırmanan terör konusunda kritik karar eşiğinde. Geçtiğimiz perşembe başlayan terör zirvesinin devamı bugün yapılacak. Toplantı öncesi Avrupa'dan art arda uyarı geliyor. AB Komiseri Olli Rehn'in "Terörle mücadelede temel hak ve özgürlüklere zarar verilmemeli." açıklamasının ardından Avrupa Parlamentosu'ndan da benzer mesajlar verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler